София. Инвестирането в инфраструктурна свързаност носи осезаеми ползи, които се

...
София. Инвестирането в инфраструктурна свързаност носи осезаеми ползи, които се
Коментари Харесай

Огнян Златев, Представителство на Европейската комисия в България: Свързаността на железопътните мрежи на Балканите винаги е била от голямо значение за ЕС

София. Инвестирането в инфраструктурна съгласуваност носи осезаеми изгоди, които се признават от жителите и бизнеса в Европейски Съюз и Западните Балкани, сподели ръководителят на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България Огнян Златев при присъединяване си в Семинар на високо ниво на тематика " Подкрепа от Европейски Съюз за развиването на железопътния превоз в България и Западните Балкани ". Това оповестиха от Представителството на Европейската комисия в България .
Златев напомни, че през февруари т.г. Европейската комисия взе решение за отпущането на 471,5 милиона евро от Кохезионния фонд за модернизирането на основния ж.п. сектор Елин Пелин-Костенец, част от Коридор Ориент/Източно-Средиземноморски, пресичащ 8 европейски страни, от Берлин до Атина, и създаващ значими жп-връзки в централните и източноевропейските страни. Това значи по-лесно пътешестване сред България и нейните съседи.
Особено настояща е тематиката и в светлината на признатата на 6 февруари Стратегия за Западните Балкани, тъй като за всички е ясно, че през днешния ден все по-трудно можем да преглеждаме който и да е транспортен сектор отвън принадлежността му към интернационален кулоар, добави Огнян Златев. В тази връзка той цитира европейския комисар по разширението Йоханес Хан с думите: " Европейски Съюз, само че изключително водачите от района, би трябвало в този момент да поемат отговорност за превръщането в действителност на този исторически късмет, отговаряйки на европейските желания на своите жители "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР