София има сериозен проблем с озеленяването. На мястото на старите

...
София има сериозен проблем с озеленяването. На мястото на старите
Коментари Харесай

Спаси София: Заменят старите красиви дървета с фиданки с дебелината на запалка

София има сериозен проблем с озеленяването. На мястото на старите красиви дървета се засаждат прекомерно дребни фиданки, като постоянно те даже не оцеляват. Младите дървета нямат и нужната зелена маса и ни се постанова да чакаме доста години преди да можем да се възползваме от сянката, естетиката и чистия въздух, които те носят.
Порасналите дървета са по-скъпи, само че носят изгоди незабавно.

Несериозно е да се садят смешно изглеждащи фиданки с дебелината на запалка дори по най-централните и представителни софийски улици като Г.С. Раковски, Московска, Граф Игнатиев. За образец, във Варшава има стандарт, съгласно който обиколката на ствола би трябвало да бъде минимум 24 cm, а в Скопие и Белград всеобщо залагат на към този момент пораснали и красиви дръвчета.

Неколкократно сме се опитвали да убедим зам.-кмета по екология, Йоана Христова, за потребността от смяна на неносещата никакви резултати политика по засаждане на мини фиданки. Мислехме, че е имало чуваемост, тъй като на пл. Славейков бяха засадени към този момент пораснали дървета, само че явно това се оказа еднократен акт, а не стратегическа смяна на водената политика. Йорданка Фандъкова - не смятате ли, че е време да завишите професионалния стандарт и условията към всички работещи с градската среда в столицата?

Имаме голям проблем със замърсяването и листата на дърветата имат основна роля в решаването му. Унизително е центъра на София с години да наподобява като подигравка. До по кое време по този начин?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР