София е станала по-скъп за живеене и работа град, като

...
София е станала по-скъп за живеене и работа град, като
Коментари Харесай

Колко е поскъпнал животът в София за последната година

София е станала по-скъп за живеене и работа град, като се изкачва с 15 места от 2020 година – от 180-о на 165-о, съгласно изследване на световната консултантска компания Mercer за разноските за живот.

Ашхабад, столицата на Туркменистан в Централна Азия, е най-скъпият град за живеене тази година.

Най-евтиният град в света е Бишкек, столицата на Киргизстан, следван от Лусака в Замбия и Тбилиси, Грузия, съгласно изследването на Mercer.

Хонконг се изплъзва от челната позиция, до момента в който Бейрут скача с 42 места, с цел да се трансформира в третия най-скъп град в света вследствие на „ тежката и обширна икономическа меланхолия заради ескалацията на няколко рецесии - най-голямата финансова рецесия в страната, Covid-19 и детонацията на пристанището в Бейрут през 2020 г.”, твърди анализът на откривателите.

Повече от половината от 10-те най-скъпи градове през 2021 година се намират в Азия. В Топ 10 на най-скъпите градове е и Женева - на осма позиция, следвана от Пекин и Берн.

Класацията от 209 града мери сравнителните разноски за повече от 200 продукта, сред които жилище, превоз и храна. Тазгодишната ранглиста демонстрира по какъв начин Covid-19 е раздрусал показателя, до момента в който страните не престават да се борят с икономическите последствия от пандемията.

Проучването на Mercer оказва помощ да се дефинират разноските за задгранични пакети за чиновници по интернационалните задания, които зависят от фактори като съмнения във валутата, инфлация на разноските за артикули и услуги и неустойчивост на цените за настаняване.

Междувременно засилващото се евро е довело до нанагорнище на няколко европейски града в класацията, като Париж се издига до 33-то място. Англия остава постоянна, като Лондон (18) и Бирмингам (121) се издигат надлежно единствено с едно и осем места. Рим е на 47 – повишаване от 65 през 2020., Берлин е на 60-о – от 82, Мадрид – на 67-мо – от 87-мо, Прага – на 90-о – от 97-мо, Атина – на115-о – от 138-мо, Тирана – на 152-ро – от 163, Букурещ – на 160-о – от 174-то, Белград – на 163-о – от 183-о.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР