София е политическата арена, в която на по-малко пространство се

...
София е политическата арена, в която на по-малко пространство се
Коментари Харесай

Социолог за битката в София: Ваня Григорова е левичар скандалджия, Хекимян - готов за политика, а Васил Терзиев - наваксва скорост

София е политическата сцена, в която на по-малко пространство се събират всички огромни въпроси, касаещи цялата страна, съобщи пред „ Фокус “ социологът от „ Галъп Интернешънъл “ Първан Симеонов. Според него претендентите за кмет на столицата на главните политически сили са обезпокоително надалеч от общинската работа.

„ Малко са в роля. Тук може би Ваня Григорова е в малко по-изгодна позиция, тъй като тя няма какво да губи. Тя, с типичния си жанр и с усмивката, като нищо може да бъде себе си, тя е достоверен левичар-скандалджия. Хекимян също има своите позитивни варианти, тъй като излиза напред по известност. Освен това е много отракан пред камера и подготвен за политика, откакто е бил политически публицист. Ако не стане кмет на София, политическото бъдеще на Антон Хекимян е качване на други стъпала в националната политика. Васил Терзиев ми е доста нереален към момента и също очевидно мъчно наваксва тая скорост, с която би трябвало да се влезе на самия терен. Струва ми се, че политическото бъдеще е желано и от него. Този човек евентуално счита – и евентуално с съображение, че има какво да даде на страната си “, разяснява Първан Симеонов. 

Залогът за Политическа партия за кметския пост в столицата е голям, тъй като в случай че партията завоюва, това ще бъде пробив за тях, уточни той. „ Но ми се коства, че либералите в България са заложили всичко на тази карта. Ами в случай че изгубят София – тогава се сгромолясват доста съществено “, акцентира социологът.   

Движение за права и свободи въпреки това е групировка, която съгласно него постоянно мисли с ходове напред и знае какво желае. „ Чрез почетния си ръководител те парираха заплахата, която постоянно ги дебне на локални избори – да изпаднат в местни несъгласия сред групи “, означи Симеонов. 

Според него моментът не е подобаващ за конституционни промени. „ Нищо няма да се промени, това е просто чиста загуба на социална сила и време, конюнктурно стимулирана, основно през отношението на сглобката към Радев и през желанието на части от сглобката да се прелегитимират, да не кажа изперат. И те ще съумеят. Но тези, които стърчат напред – либералите, Политическа партия и частично Демократична България, ще го отнесат. В менгемето сред ГЕРБ и Движение за права и свободи Политическа партия го отнася за момента, а Демократична България вероятно може да се резервира в някаква степен, само че и те са съпътстваща жертва “, разяснява Първан Симеонов.

„ Възраждане “ залага на партиен вид акция. „ Ако има разминаване сред упованията на ПП-ДБ в страната и действителната им тежест, Костадинов ще стартира да споделя по какъв начин надали не се е изравнил с тях. Това е неговата игра “, изясни социологът.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР