София. Днес и на 27 март в София Тех Парк

...
София. Днес и на 27 март в София Тех Парк
Коментари Харесай

ИАНМСП е партньор в провеждането на Национална клъстерна конференция в София

София. Днес и на 27 март в София Тех Парк ще се организира Национална клъстерна конференция. Събитието е под патронажа на Министерството на Икономиката и се провежда в партньорство с Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП), АРК Консултинг към Enterprise Europe Network-България и Асоциацията на Бизнес Клъстерите в България, в границите на Европейските клъстерни седмици. Това оповестиха от пресцентъра на ИАНМСП . Целта на събитието е да сътвори предпоставки освен за нови благоприятни условия пред българските клъстери и бизнес, както и да сложи началото на традицията за осъществяване на годишна клъстерна конференция, сходно на положителните практики, познати в страни като Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Естония, Норвегия и Дания.
За място на провеждането на конференцията е определен София Тех Парк, чийто екип партнира както за организацията на събитието, по този начин и ще се включи с спорен панел, в който ще се слагат тематиките за смисъла, провокациите, мястото в стопанската система на страната, сполучливите модели на работа и взаимоотношението с страната на тех парковете.
Акцентът е подложен върху промишленостите мехатроника и чисти технологии, био технологии, нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености, ИКТ, автомобилна промишленост.
В програмата са включени тематики ориентирани към:
- стартъп компании – нововъведения, финансиране, бариери и провокации, сполучливи истории;
- промишленост 4.0;
- цифровизация – цифрови и иновационни хъбове;
- външни пазари с трети страни отвън Европейски Съюз (Китай, Централни азиатски републики);
- иновационен и клъстерен мениджмънт;
- клъстерни и иновационни политики;
- модели на основаване на мрежи – Европейска мрежа на клъстерните асоциации, инициираната от АБК;
- привличане и задържане на гении
- принадлежности за финансиране
Конференцията е от вида “от бизнеса за бизнеса “ (B2B) с концепцията за поощряване и подкрепяне на българските компании, предприемачеството и развиване на нововъведенията, както и за обединяването на стартъпите и представителите на бизнеса в клъстери за по-успешна интернационализация и конкурентоспособност.
Регистрация: Участието в конференцията е гратис, единствено посредством предварителна регистрация през формалния уебсайт на събитието.
Официалният език на събитието е британски език. Симултанен превод е обезпечен за приветствената част, в границите на първия ден. Множество делегати от чужбина към този момент са декларирали интерес за присъединяване, което трансформира конференцията в платформа за основаване на интернационалните контакти и позициониране на Европейската сцена.
При въпроси и нужда от спомагателна информация, апелирам да се свържете с екипа на: [email protected] и/или Теодора Жилкова, [email protected], тел: + 359 8888 444 91
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР