София. Дирекция Култура на Столична община приема предложения за Наградите

...
София. Дирекция Култура на Столична община приема предложения за Наградите
Коментари Харесай

Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата 2018 г.

София. Дирекция „ Култура ” на Столична община приема оферти за Наградите за ярки достижения в региона на културата за 2018 година, според Статут на премиите на Столична община за ярки достижения в региона на културата, признат с Решение №344 от 22.06.2017 година на Столичен общински съвет. Наградите се връчват на тържествена гала в Деня на София – 17 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .
Предложенията се одобряват до 16 юли 2018 година, в това число, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, запазване на културното завещание и естетизация на градската среда; Критика и публицистика в региона на културата; Танцово изкуство; Фолклорни театрални изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната премия на София за изключителни достижения и принос в националната просвета.
Могат да бъдат номинирани творци/творчески колективи за съответно произведение, основано, показано и осъществено на територията на град София, или живописен факт с дълготраен темперамент и действителен принос за културния живот на града за интервала 1 юли 2017 година – 1 юли 2018 година
Документи се одобряват единствено по електронен път, на email: [email protected]
Предложението следва да съдържа обосновка на кандидатурата (до две страници); креативна биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или съответното произведение (книга, филм, запис на сценичен спектакъл/концерт и пр.), което е мотив за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за оферти творец/ креативен колектив.
Статутът за премиите е оповестен на www.artsofia.bg, в раздел АРТ КОНКУРСИ.
За спомагателна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „ Култура ” на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР