София. Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии

...
София. Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии
Коментари Харесай

София: Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии в сферата на дигиталните умения

София. Директори на столични учебни заведения се срещнаха с новаторски технологии в областта на цифровите умения в Лабораторията за нововъведения и предприемачество на Столичната община. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Екип на Майкрософт показа цифрови артикули, предопределени за образование на възпитаници. Директорите имаха опция да видят и програмиране на два робота. Роботите ще бъдат дарени на Софийската лаборатория за нововъведения, с цел да могат учениците да се образоват на програмиране. В срещата участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на Столичният инспекторат по обучение Ваня Кастрева.
„ Тази лаборатория действа единствено от месец и половина. Тя е основана като свободно пространство за всички, които желаят да се занимават с нововъведения и предприемачество “, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на събитието. Вече над 600 младежи са посетили лабораторията и са взели участие в разнообразни образования. " С помощта на роботите, които се показват през днешния ден, ще подтикваме младежите да се занимават с програмиране и да ги притеглим към образованието, като им предоставим по забавни благоприятни условия. Нашата цел е София да бъде град на нововъведенията. Чрез Асоциацията за развиване на София организираме няколко години подред хекатони, на които слагаме пред младежите градски задания, на които те да търсят решение. Над 10 започващи компании започнаха своята работа от тези хекатони “, сподели още Фандъкова.
Първото образование за възпитаници по предприемачество и цифрови умения ще стартира на 4 декември. Партньори на самодейността са
Стопанският факултет на Софийския университет и Асоциацията на приключилите стопанския факултет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР