София бележи ръст от 77% на туристи за първото полугодие

...
София бележи ръст от 77% на туристи за първото полугодие
Коментари Харесай

139% ръст на чуждите туристи в София, стоят средно по 2-3 дни в столицата -

София бележи растеж от 77% на туристи за първото полугодие на 2022 година по отношение на същия интервал на 2021 година “, заяви заместник-кметът на направление „ Европейски политики, интернационална активност и туризъм “ Ирина Савина.

Според настоящите данни на Единната туристическа система (ЕСТИ) на Министерството на туризма 139% е растежът на задграничните и 37% на българските туристи, посетили столицата по отношение на първото полугодие на 2021 година

Чуждестранните туристи се завръщат в София, като броят им за първите шест месеца надвишава българските. Водещи измежду задграничните пазари по брой туристи са Германия, Румъния, Израел, Италия, Съединени американски щати, Румъния, Гърция и други От началото на годината се регистрира засилен интерес към София като туристическа дестинация от английските жители.

Туристите обитават в София приблизително 2-3 дни, като растежът на нощувките е 86%. За първото полугодие на 2022 година водещ дял с 62% измежду пренощувалите туристи имат задграничните, против 38% за българските. Данните на ЕСТИ регистрират катурване на наклонността от същия интервал на 2021 година, когато делът на пренощувалите български туристи е 51%, против 49% за задграничните. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР