София. БЧК организира международно учение за реакция при бедствия и

...
София. БЧК организира международно учение за реакция при бедствия и
Коментари Харесай

БЧК организира международно учение за реакция при бедствия и кризи

София. БЧК провежда интернационално обучение за реакция при бедствия и рецесии. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК .„ Мащабно злополучие, провокирано от разрушително земетресение с епицентър наоколо до София, ще връхлети България. Първоначалните данни сочат, че 300 души са починали, над 7000 се нуждаят от незабавна помощ, а засегнатите са повече 150 000 души. “
За благополучие, това не е действителна обстановка, а част от сюжета на интернационално полево обучение за съгласуваност, оценка и обмисляне по време на бедствия от 11:00 часа в Националния образователен център на БЧК в Лозен. Щетите върху инфраструктурата са огромни – „ разрушени са лечебни заведения, магазини за артикули от първа нужда, краткотрайно е затворено Летище-София, нарушени са връзките, развалени са електроснабдителната мрежа и водопреносната система, което слага в риск здравето на над 2 млн. души. Поискана е интернационална помощ и БЧК се обръща към Международната федерация, която изпраща мобилни екипи от Женева. “
В симулацията ще се включат 35 експерти от Червения кръст и Червения полумесец, екипи на ПСС с кучета за търсене, Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Столична община, кметството на село Лозен, представители на Единната избавителна система и Общинска полиция. Всички действия по създаване на спешния проект ще бъдат осъществявани в полеви офиси на територията въз основата на БЧК в Лозен.
Учението ще тества участниците в симулацията, като ги сложи в условия, най-близки до действителните, и ги накара да работят под времеви напън и мощно напрежение. Те ще би трябвало да работят дружно, с цел да изготвят „ План за деяние “ и да изпълнят към 40 разнообразни задания, събирайки информация от всички хора, с които ще се срещнат – хора от локалната общественост, изгубили своите домове; лекари, опитващи се да лекуват своите пациенти, откакто болничното заведение им е претърпяла щети; структурите на гражданската отбрана и полицията, които поставят старания да опазят сигурността и сигурността на всички и държавните чиновници, координиращи реакцията при изключителни обстановки.
Целта на учението е да укрепи потенциала на оперативните експерти по мениджмънт на бедствията на МФЧК/ЧП в границите на 10-дневното световно образование по план „ Доброволци на Европейски Съюз за филантропична помощ: Техническа помощ и създаване на потенциал “, финансиран от Европейския съюз и реализиран от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ЧП/ взаимно с националните сдружения на Червения кръст от Австрия, Италия, Холандия и България.
От 11.45 ч. за медиите ще бъде проведен специфичен брифинг с участници в Международния екип за работа при бедствия и опция за изявленията с тях.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР