София. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по

...
София. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по
Коментари Харесай

Парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, участва в среща на парламентарните комисии по външни работи на България, Румъния и Сърбия

София. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, взе участие в Букурещ в Тристранната среща на комисиите по външни работи на Народното събрание на България, Сената на Румъния и Народното събрание на Република Сърбия. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Участниците в срещата разискаха настоящи тематики по въпросите на сигурността и районните трендове, както и политики на Европейски Съюз, в това число Дунавската тактика. Последната тематика бе особено сложена от ръководителя на Сената на Румъния Калин Таричану.
Джема Грозданова уточни, че актуалната среща е третата в този формат и можем да отчетем, че ползите на страните от района са добре показани посредством целите на българското и румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Запазването на целта за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани и развиването на Дунавската тактика са показателни за тази последователност, добави тя.
По въпросите за образованието и сигурността, българският принос е главен за приемането на Декларацията на Съвета на Европа и Хартата на образованието за демократично поданство и човешки права, призната от 41 държави-членки, означи още Джема Грозданова.
„ България съобщи на Румъния през октомври месец т.г председателството на Дунавската тактика, като регистрира сполучливото основаване на новата координираща конструкция. Свързаността, развиването на инфраструктурата, енергетиката, туризма и екологията остават от основно значение за развиването на Дунавския район “, съобщи ръководителят на Комисията по външна политика.
В Тристранната среща взе участие и националният представител и член на комисията Стефан Бурджев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР