София. Алейните отвори в основите на дърветата по 4 основни

...
София. Алейните отвори в основите на дърветата по 4 основни
Коментари Харесай

София: Подхранват над 1000 дървета в града с екологичен мулч

София. Алейните отвори в основите на дърветата по 4 съществени булеварди в столицата: бул. „ Г.С. Раковски ”, бул. „ Ал. Дондуков ”, бул. „ Ситняково ” и бул. „ В. Левски ”, както и тези по ул. „ Черковна ” са засипани с дървесен мулч. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Тази посипка предотвратява загубата на влага в почвата, уплътнява почвата, понижава растежа на плевелите и поддържа удобна почвена температура.
Мулчът е напълно биологичен материал, който се създава от био боклуци и в процеса на разграждането му в почвата я обогатява с хранителни субстанции. Използваният от Столична община мулч е създаден напълно от компостиращата апаратура на Общинското дружество за отнасяне на отпадъците, в която се преработват градските био и зелени боклуци.
Към сегашния миг количеството на положения дървесен мулч е 15 240 кг. Предвижда се обогатяването на алейните отвори през есенния сезон да продължи и по бул. „ Витоша ”, бул. „ Прага ”, бул. „ Патриарх Евтимий ”, ул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” и други. През предходната година пилотно бяха посипани с мулч отворите на дърветата по бул. „ Г.С. Раковски ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР