София. Акцентът, който Българското председателство постави върху работата с младите

...
София. Акцентът, който Българското председателство постави върху работата с младите
Коментари Харесай

Джаятма Уикенмараняке, ООН: Акцентът, който Българското председателство постави върху работата с младите хора, е пример, който и следващите председателства могат да последват

София. Акцентът, който Българското председателство сложи върху работата с младежите, е образец, който и идващите ръководи могат да последват. Това сподели специфичният делегат на Организация на обединените нации по младежките въпроси Джаятма Уикенмараняке в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на провокациите, пред които са изправени младежите в Европа и по света и методите за превъзмогването им.
„ Искам да благодаря на Българското държавно управление на съвета на Европейски Съюз за поканата да съм част от Европейската младежка конференция. Не единствено аз, само че и сътрудниците ми от UNFPA, UNICEF и цялата конструкция на Организация на обединените нации сме признателни за това, че ни считате за сътрудник в това значимо начинание – работата с младежите. Акцентът, който България сложи върху този развой, като дефинира младежта за един от своите четири съществени целта, е доста добър образец, който може би и идващите ръководи ще последват “, сподели още тя и изрази вяра, че България ще продължи да упорства за осъществяването на тактиката и за нейното включване в окончателната тактика на Европейски Съюз за младежта.
На въпрос каква е ролята на младежите за превъзмогване на провокациите в Европа, Уикенмараняке уточни, че има две неща, които младите могат да създадат. „ Първо, да не чакат покана, а сами да подхващат дейности. Ние, младите, имаме по-добър взор върху проблемите, които засягат нашите общности, градове, села, региони. Едно от най-важните неща е да намерим наши лични решения на тези въпроси, да активизираме връстниците си. Например, мрежата за млади експерти YPN предлага опция на младежите да споделят знанията и опита си, да се образоват едни други, вместо да разчитат да получат познания от по-възрастните генерации. И, второ, до момента в който се опитваме сами да намерим решения, да търсим отговорност и от нашите държавни управления. Задавайте им въпроси да вземем за пример за какво не извършват обещанието си за реализиране на дадена цел, нямат политика за младежта, не дават избрани услуги на младежите и така нататък Ето по тези два метода виждам ролята на младежите “, изясни тя.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР