София. 43% от анкетираните в експресен сондаж на Gallup International“

...
София. 43% от анкетираните в експресен сондаж на Gallup International“
Коментари Харесай

„Gallup International“: Всеки десети смята употребата на ядрено оръжие от страна на Северна Корея за „много вероятна“

София. 43% от интервюираните в експресен сондаж на „ Gallup International “ имат вяра, че е евентуално Северна Корея да доближи в дейностите си до потребление на нуклеарно оръжие, а 46% са на противоположното мнение. Това демонстрират данни от експресен сондаж на „ Gallup International “, който отразява мнението на повече от 1 милиард души от международното население (Австралия, Австрия, България, Англия, Виетнам, Германия, Италия, Пакистан, Русия, Съединени американски щати, Франция, Хонконг, Южна Корея и Япония).
Сондажът сочи, че всеки десети счита използването на нуклеарно оръжие за „ доста евентуална “. Страните, където тези опасения са най-високи, включват Пакистан (с дял от 51% смятащи, че използването на нуклеарно оръжие от страна на КНДР е вероятна), Австрия (49%), Австралия (48%), Германия (48%), Англия и Съединени американски щати (по 46%). Япония (45%) е доста по-обезпокоена от прилежащата на Пхенян Южна Корея (35%). Най-ниски равнища на тревога се регистрират в Русия (23%) и България (36%). В страната, която е под максимален директен риск - Южна Корея - общото съответствие сред „ евентуално е “ и „ не е евентуално “ е 1:2 в интерес на „ не е евентуално “.
Проучването демонстрира, че мирното дипломатическо решение на рецесията в Северна Корея е преобладаващо желано пред военно решение - приблизително над 3/4 от интервюираните избират на дипломацията да се даде още време. Дипломатическо решение е съвсем единомислещото желание в Русия (96%), до момента в който Пакистан и Япония демонстрират идентични дялове - 51% поддържат дипломатическото решение, 49% - военните дейности. Всеки трети (34%) в Южна Корея избира военната алтернатива, а дипломацията събира поддръжка от 66%.

При експресния сондаж на „ Gallup International “ са интервюирани общо 17 107 души в 14 страни в международен мащаб. Във всяка страна е осъществена представителна извадка от мъже и дами: „ лице в лице “ (1 страна; 1500 души), по телефон (4 страни; 3988 души), онлайн (8 страни; 9 822 души) или посредством смс способ (1 страна - 1797 души). Теренната работа в другите страни е извършена от 20 септември до 1 октомври 2017 година Данните са претеглени за всяка страна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР