Sofia Open, четвъртфиналЯник Синер – Александър Вукич6-26-3Яник Синер не показа

...
Sofia Open, четвъртфиналЯник Синер – Александър Вукич6-26-3Яник Синер не показа
Коментари Харесай

Синер повиши нивото и е на две победи от титла №3 в София


Sofia Open, четвъртфинал
Яник Синер – Александър Вукич
6-2 6-3

Яник Синер не сподели най-хубавия си тенис в първия си мач в София, само че във втория видяхме по-силно показване и безапелационна победа. Топ поставеният в схемата изпита известни съмнения на сервис, само че в профил Александър Вукич с 6-2 6-3 за 11-а поредна победа и трети полуфинал в българската столица.

Първият гейм бе тежък за италианеца, който позволи няколко грешки, в това число и двойни неточности. След като обезврежда четири брейкбола обаче, видяхме друго лице от него.

„ Беше сложен мач, трябваше да внимавам в сервис геймовете си, той сервираше добре. Промених леко позицията си от посрещане. Сервисът от време на време работеше, от време на време не, само че би трябвало да намериш решение, “ сподели двукратният първенец след срещата.

„ Надявам се да повиша равнището си другия мач, защото ще играя против сериозен конкурент, тук всеки мач е сложен, “ уточни Яник за идния мач с Холгер Руне или Иля Ивашка.

След седем изгубени точки в откриващото си подаване, той не съумя да завоюва единствено още една на собствен сервис до края на сета. Междувременно непрекъснато поставяше напрегнат съперника си от посрещане.

Вукич се измъкна при 1-2 след навън на Синер, само че не съумя да запише повече геймове до края на частта.

Серията на Яник продължи и във втория сет, където бързо поведе с 3-0 след огромен брой уинъри. На начален удар продължи да бъде непреклонен до 4-2, когато първият сервис спря да намира задачата. Двойна неточност и няколко други неточности, съпроводени от устойчиво показване на Вукич от главната линия, доведоха до връщане на пробива.

Отговорът не се забави – още в идващия гейм международният №10 поведе с 40-15 след добра игра на мрежата и се възползва от първия си късмет за рибрейк.

Сервирайки за успеха, 21-годишният играч трябваше да премине през 30-30 и още напрежение, след което вкара добър първи сервис, с който си обезпечи мачбол. Двойна неточност №5 за него в мача резервира възможностите на Вукич, само че положително нахлуване в корта му върна преимуществото. Опита да заложи на същата тактичност при мачбол №2, само че този път съперникът му пласира превъзходен минаващ удар и върна равенството. При следващия дюс Синер трябваше да извърши смач от дъното на корта, само че изпрати топката в навън. Австралиецът обаче не съумя даже да играе с нея при брейкбола, защото видяхме ас №9 за противника му. Умела игра на мрежата на Яник ни води до трети мачбол. Грешка на Вукич постави завършек на конфликта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР