Sofia Open, четвъртфиналХолгер Руне – Иля Ивашка 6-2, 5-7, 6-4Холгер

...
Sofia Open, четвъртфиналХолгер Руне – Иля Ивашка 6-2, 5-7, 6-4Холгер
Коментари Харесай

Руне оформи суперсблъсък със Синер на полуфинал в София


Sofia Open, четвъртфинал
Холгер Руне – Иля Ивашка 6-2, 5-7, 6-4


Холгер Руне – Яник Синер. Такъв ще бъде вторият полуфинал на Sofia Open 2022. Две от суперзвездите на младото потомство ще се изправят един против различен в „ Арена Армеец “, откакто и датчанинът свърши своята работа, с цел да в профил Иля Ивашка след 6-2, 5-7, 6-4.

Победата пристигна след над 2 часа здрава борба на Централния корт и в последна сметка изглеждаше изцяло заслужена за датчанина, който бе по-постоянният от двамата и имаше всички шансове да завоюва и в два сета.

След преобладаващо показване в първия сет Руне бе този, който печелеше по-лесно подаванията си и във втората част. Все отново Ивашка съумя да се пребори да завоюва подаванията си до 6-5. До този миг беларусинът не бе достигал до шансове за пробив, само че младежът се пропука в самия завършек на частта, с цел да се стигне до трети съдбоносен сет.

Той бе и най-равностоен като в него Руне имаше повече компликации на начален удар по отношение на показаното до този миг в мача. Двамата си размениха по един пробив преди по-агресивната и смела игра на датчанина въпреки всичко да му донесе съдбоносен брейк за 5-4. След него той не трепна и осъществя втория си мачбол.

„ Чувствам се добре, несъмнено – и доста изтощен. Беше доста тежък мач, само че устоях до края и продължих напред. Предстои ми първи полуфинал на твърди кортове. Вълнуващо е. Ще бъде страховит мач. В момента нуждая се от съществено възобновяване след трисетовите мачове един след различен. Ще бъде тежко, само че ще се постарая да съм 100% подготвен физически и да играя изцяло освободено. Всъщност нямам нищо за губене, поглеждайки какви резултати е постигнал Яник. Но аз имам вяра в себе си “, съобщи Руне след мача.

Така в събота не преди 18 часа феновете в „ Арена Армеец “ ще имат опция да станат очевидци на първия от най-вероятно доста дуели сред Руне и Синер, които ще спорят за място на финала в София.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР