Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до

...
Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до
Коментари Харесай

Тазгодишният турнир по тенис Sofia Open ще е от 25 септември до 2 октомври -

Sofia Open 2022 ще се организира от 25 септември до 2 октомври в „ Арена Армеец “. Елитът на международния тенис ще пристигна още веднъж в България за седмото издание на шампионата от сериите ATP 250 в София, оповестиха уредниците му.

" Щастливи сме да обявим публично, че през 2022 година ще се насладим на седмото следващо издание на Sofia Open. В България още веднъж ще дойдат едни от най-хубавите тенисисти в света, които ще се борят за купата в София. Най-хубавото е, че прелестната българска аудитория ще може още веднъж да се допре до магията им онлайн. Ще бъде огромно наслаждение да приветстваме почитателите още веднъж в залата за Sofia Open 2022 ", съобщи Кей Годкхинди – турнирен шеф на Sofia Open.

Имената им към момента не са оповестени.

Сред предходните първенци са Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер.

" За седма поредна година Sofia Open ще бъде лице на България по света. Превърнахме шампионата в София в традиция в календара на ATP. В света на тениса Sofia Open към този момент е марка. Но това не е единствено спортно събитие, гледано по целия свят. Това е и първокачествен артикул с голям стопански резултат, който ние, уредниците от българска страна развиваме и постановяваме. Sofia Open е огромна положителна реклама на България и нашата столица. Международната телевизионна публика надвишава 300 милиона фенове, а с медийните изявления задграничната публика е близо 1 милиард души “, съобщи Стефан Цветков - президент на Българската федерация по тенис.

“Sofia Open е ентусиазъм за българските деца. Sofia Open е извънреден късмет за актуалните тенис гении на България да играят на родна земя в професионално събитието на ATP, да бъдат част от най-големите, да израстват и също да въодушевяват идващото потомство ", сподели още той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР