Sofia Game Night се завръща на 4 ноември (събота) с

...
Sofia Game Night се завръща на 4 ноември (събота) с
Коментари Харесай

Фестивалът Sofia Game Night 2023 се завръща на 4 ноември в 9 града

Sofia Game Night се завръща на 4 ноември (събота) с по-голяма и по-разнообразна стратегия от всеки път. Събитието, проведено в партньорство с ARRISE powering Pragmatic Play – водещ снабдител на наличие за iGaming промишлеността, с поддръжката на българското студио Incineration Productions, както и със съдействието на Столична община, притегля почитатели на игрите от цялата страна за едно незабравимо прекарване, което този път ще обхване цели 9 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Перник, Враца, Сливен и Велико Търново.

Списъкът с над 50 местоположения за следващ път включва освен обичайно отдадени на игрите места, само че също по този начин музеи, читалища, юношески клубове и кина. По този метод Нощта на игрите се стреми да обхване всички аспекти на интерактивните занимания – от създаването на игри като професионален път и промишленост със забележителна икономическа стойност, през проучването на това младо изкуство в множеството му проявления, до разнообразните способи да споделим удоволствието, което игрите ни носят, оповестяват от Столична община.

„ Фестивалът преглежда и връзката на игрите с образованието, като включва богата STEM стратегия за деца и събития, ориентирани към основаването на игри, което постоянно е не по-малко вълнуващо от самото играене – споделя Хелиана Велинова, уредник на Sofia Game Night. – Всеки заинтригуван от сферата ще може да се срещне с експерти от гейм промишлеността в България на конференцията Game Dev Day и да опита техни игри на ревюто, което я съпровожда. “

По традиция, Sofia Game Night ще има и кино стратегия. За пета поредна година, „ Кинематограф “ се включва във фестивала, с цел да преплете киното с играта и великите истории от живота. Специалната им селекция от късометражно кино ще се прожектира в The Steps и включва премиера за българо-американската продукция „ Мигания “, на режисьора и сценарист Мария Бобева. С хорър куиз и кино WHODUNIT-игра, към Нощта на игрите се причислява и фестивалът за филми на ужасите „ It’s Alive! Horror Film Festival “. Френският институт в България ще показа анимационните „ Супата на Франзи “ на Ана Шубинидзе (гост, продуцента на кино лентата Оливие Катрин) и „ Лястовиците на Кабул “ на Забу Брайтман и Елеа Губе Мевелек.

Виртуалната действителност още веднъж ще бъде във фокуса на геймърския фестивал и тази година. Участниците ще имат опция да се допрян до най-новите VR технологии в две стаи – Avatar VR и VRooms – и да се потопят в прекарването „ Нашата планета във виртуална действителност “ във Френският институт в България.

През 2023 се усилва и броят на музеите – във феста се включват Национален археологически музей, Национален исторически музей, Национален политехнически музей и Регионален природонаучен музей – Пловдив, които са подготвили занимателна и просветителна стратегия за всички възрасти.

В рамките на Sofia Game Night ще има и особено предизвикателство – Федерация „ Спорт за хора със зрителни увреждания ” и екипът на фестивала канят всички на специфичен шахматен шампионат за зрящи и незрящи! Паралелно ще могат да се тестват разнообразни приспособени за незрящи игри като табла, „ Дама “, „ Не се сърди, дребосъче! “ и карти.

В програмата са включени още куизове, театрални работилници, LARP, градски завършения, виртуални ескейп стаи, шампионати по настолни игри, лекции и полемики, LAN празненства, ретро гейминг, магическо зрелище, stand-up шоу и още доста и разнородни събития, които ще откриете на www.sofiagamenight.com
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР