Софи Маринова няма да влезе в затвора! Преди месец фолк

...
Софи Маринова няма да влезе в затвора! Преди месец фолк
Коментари Харесай

Софка отърва затвора

Софи Маринова няма да влезе в пандиза! Преди месец фолк фурията снима най-новия си клип към песента „ Мили мой”, който бе изработен върху предпазения обект Каменни гъби край Кърджали.

След инспекция на Наказателния кодекс, стана ясно, че по силата на член 278, засягащ обругаването и повреждането на естествени предпазени обекти, ромската перла би трябвало да прекара най-малко 2 години в пандиза.

Или най-малкото да заплати 20 000 лв. санкция за нарушавания на целостта на естествен обект.

„ Няма установено нарушаване, защото органите на реда в местността не са видели персонално с очите си Маринова върху Скалните гъби. Затова няма по какъв начин да бъде глобена по този начин”, разяснява чиновник на националното ловно стопанство „ Женда”, написа „ България днес”.

Самата Маринова удостовери, че видеото на песента й е снимано точно при скалните формирания. След разкритията, от локалната ревизия по околната среда са направили инспекция, която не е открила увреждания по естествения феномен.

Така Софи се размина със пандиза и санкцията.

Режисьорът Люси Иларионов пък призна, че инцидентно попаднал на това място и даже не знаел, че е предпазен естествен обект.

„ Няма нито загради, нито камери, нито табели. Мисля, че Софи направи доста добра реклама на региона и в този момент хората ще посещават постоянно Каменните гъби. Софка свърши работата на министерството на културата”, разяснява той.

От ловното стопанство обаче оповестиха, че има табели, които предизвестяват туристите да не се катерят по обекта, а също и че има ограждения и указателни табла, че това е предпазен обект.

„ Има и защита на целия регион, в случай че тя хване на място причинителите, те ще дават отговор пред закона! Ако ли не, няма какво да се направи”.
В клипа взе участие и обичаният на Софи Маринова—Тодор Давидов—Гринго. Той също би трябвало да дава отговор пред закона за влизането в предпазен обект.

Само преди няколко месеца Гринго излезе от пандиза, където прекара 10 месеца. Той бе задържан и затворен за рекет на айтоски предприемач.

Що се отнася до Каменните гъби, те са предпазен обект още от 1974 година насам. И се считат за едно от последните убежища на орел змияр, испанско каменарче и египетски лешояд.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР