Софарма Трейдинг разширява присъствието си в София, Перник, Радомир и

...
Софарма Трейдинг разширява присъствието си в София, Перник, Радомир и
Коментари Харесай

Най-голямата фармацевтична компания в България купува аптеки в 4 градове на страната

" Софарма Трейдинг " уголемява наличието си в София, Перник, Радомир и Дупница,  компанията. 

Преди ден в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило, с което фармацевтичното компания уведомява регулатора за проектите си да придобие сдружения за търговия на едро и дребно с лекарствени артикули. По-конкретно става въпрос за: " Аптека - Любка Георгиева " ЕООД и " Роял Фармаси " ЕООД, " Фарма-24 " ЕООД и " Пинбау " ЕООД.

Наскоро стана ясно, че най-голямата компания по доходи в бранш " Фармация " в България е постигнала съглашение и единодушие за придобиване на 9 аптеки от веригата " Роял Фармаси ". Те се намират в региона на София, Перник, Дупница и Радомир, като проектите на компанията плануват след привършване на договорката да бъдат присъединени към фамилията на SOpharmacy.

Повече от 15 години Софарма Трейдинг заема лидерски позиции на фармацевтичния пазар в България. От 2015 година компанията развива и лична ритейл идея SOpharmacy. Към момента под марката SOpharmacy оперират над 200 аптеки допълнително от 40 града в страната, онлайн аптеката sopharmacy.bg, a от началото на 2023 година клиентите могат да се възползват от мобилното приложение SOpharmacy APP.

" Софарма Трейдинг " желае да купи 9 аптеки от съперник

" Роял Фармаси " има обекти в София и в Югозападна България

Роял Фармаси има интервенции на аптечния пазар в България повече от 10 години, като все още сплотява 11 обекта в градовете София, Перник, Дупница и Радомир. 

" Придобиването на 9 аптеки Роял Фармаси и последващото им присъединение към SOpharmacy е част от нашата тактика за разширение на национално равнище на наличието ни в ритейл сегмента на аптечния пазар. Това обединяване ще ни разреши да засилим пазарните си позиции в Перник, Дупница и Радомир, да бъдем още по-близо до пациентите там и да им предложим преимуществата на нашата концепцията, с които утвърдихме SOpharmacy като обичана аптека на българските консуматори ", разяснява Венцислав Маринов, Изпълнителен шеф и Член на Съвета на шефовете на Софарма Трейдинг АД.

Предстои изговаряне по договорката от страна на Комисията за защита на конкуренцията. В месеците до юридическото ѝ привършване, двете вериги ще продължат да се ръководят независимо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР