Сочните пилешки кюфтета се задушават в доматено-сметанов сос и се

...
Сочните пилешки кюфтета се задушават в доматено-сметанов сос и се
Коментари Харесай

Сочни пилешки кюфтета в доматено-сметанов сос

Сочните пилешки кюфтета се задушават в доматено-сметанов сос и се получават доста деликатни и меки. Това вкусно, нежно и леко ядене може да се подготви за 30 минути и да се съчетае добре с всяка гарнитура.

Децата много харесват тези кюфтета, само че можете да ги предложите и на вашите посетители – всички ще харесат ястието.

Съставки:

пилешка кайма (или пуешка) – 600 грама;лук – 1 брой;чесън – 2 скилидки;сметана или мляко – 2-3 супени лъжици;сол, черен пипер на вкус;брашно за паниране;олио за пържене.

за соса:

готварска сметана – 100 мл;доматено пюре – 1 супена лъжица (или кетчуп 3-4 супени лъжици);лук -0,5 брой;вода – 250 мл;щипка смлян кориандър;сол, черен пипер на усет.

Начин на подготвяне:

Пасирайте чесъна и лука в блендер.Смесете каймата, лука, чесъна, солта, черния пипер в купа и разбъркайте добре.Ако каймата е прекомерно гъста, прибавете малко мляко или сметана. Смесете още веднъж и разбийте добре.Намокрете ръцете си, с цел да оформите 10-12 кюфтенца от кайма и ги оваляйте в брашно.Загрейте олиото в тиган и изпържете кюфтетата на междинен огън за 2-3 минути от всяка страна.Поставете кюфтетата в паница и покрийте.Нарежете на ситно един дребен лук или половината на подобен със междинен размер.От тигана, в който са пържени кюфтетата, отцедете останалото олио и брашно, добавете малко чисто олио, изсипете лука и го запържете до бистрота.Добавете доматено пюре и заквасена сметана, поръсете с кориандър, черен пипер, сол, залейте с чаша (250 мл) топла вода и оставете соса да ври.Потопете кюфтетата във врящия сос, покрийте и оставете да къкрят на слаб огън за 5-6 минути.Поднесете готовото ядене с обичаната си гарнитура, да вземем за пример варен ориз или картофено пюре.

Вижте още: Гнезда от патладжан – лесна рецепта от далечното минало

Приятен вкус с тези сочни пилешки кюфтета!

* По желание можете да не употребявате брашно за паниране и да не пържите кюфтетата, а веднага да ги задушите в соса за 15-20 минути.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР