Соченият като тартор на най-оборотната банда за кражба на луксозни

...
Соченият като тартор на най-оборотната банда за кражба на луксозни
Коментари Харесай

Автокрадец №1 Лъвицата се покри в Италия след ареста на дясната му ръка 

Соченият като главатар на най-оборотната тайфа за кражба на първокласни коли в страната през последното десетилетие – Светослав Петков – Лъвицата, е напуснал скоропостижно страната, дружно със брачната половинка си и 23-годишния им наследник преди седмица. Той е отпрашил със фамилията си към Италия, като е купил в последния вероятен миг самолетни билети единствено в едната посока.

 

Според импровизирано изказване, Лъвицата е офейкал към Апенините за разстройване на следващото му задържане, откакто е бил известен от собствен другар – служител на реда за идната акция на Столична дирекция на вътрешните работи, обвързвана с разтрошаване на бандата му за незаконно лишаване на коли.

 

Заради отсъствието на Светослав Петков от България плануваният полицейски обиск в негови парцели и следени от негови сподвижници гаражи за разфасоване на крадени возила е бил анулиран. Само ден преди Лъвицата ненадейно да изиска да посети Италия със фамилията си, чиновници от бранш „ Престъпления свързани с МПС “ в Столична дирекция на вътрешните работи и служители на реда от Шесто РПУ в София арестуваха с краден джип „ Киа “ дясната ръка на Петков – автокрадецът Георги Воденичаров – Кико. Ловкият джамбазин е издебнат от ченгетата в гараж в столичния квартал „ Манастирски ливади “, до момента в който подменя номера на рамата на откраднатото седмица по-рано от столицата южнокорейско возило.

 

Джипът е трябвало да бъде продаден в Близкия изток дружно с още няколко откраднати през последните два месеца автомобила от бандата на Светослав Петков – Лъвицата. При последвал обиск в колата на Георги Воденичаров – Кико криминалистите разкрили техническо устройство за отключване и запалване на коли, както и голям брой движимости, употребявани за кражба на возила. Сред находките, уличаващи Кико като част от автомафията, са и десетки подправени документи за мними покупко-продажби с сделки и прехвърляния на коли от марките „ Хюндай “, „ Киа “ и „ БМВ “.

 

Георги Воденичаров – Кико е прекарал единствено 72 часа в ареста след задържането си, а след това е бил освободен макар обемистото си кримидосие. Очаква се Софийската районна прокуратура да му повдигне обвинявания за следващия случай с крадена кола, само че е малко евентуално апашът да се снабди с ефикасна неоправдателна присъда и да влезе в пандиза, признават столични ченгета.

 

За последно Георги Воденичаров – Кико беше задържан на 25 септември 2018 година, до момента в който крадеше БМВ дружно със Светльо Лъвицата, който съумя да се изплъзне от полицейската хайка. Кико обаче беше хванат, откакто блъсна съзнателно три полицейски автомобила в опита си да избяга. Впоследствие Воденичаров се оправда в Софийския областен съд, че е бягал от служителите на реда, защото ги помислил за нарушители, които желали да го отвлекат. Ченгетата употребявали при акцията против Кико и Лъвицата служебната лимузина „ Ауди “ на тогавашния вътрешен министър Младен Маринов, която също потърпевша в гонката из улиците на София. Делото за откраднатото БМВ, което се води против Кико, към момента не е завършило, въпреки от този момент да са минали повече от 5 година Иначе дясната ръка на Лъвицата е осъждан 4 пъти за обири на коли – през 2006, 2010 и 2013 година като сумарно е лежал по-малко от две години в пандиза. През последното десетилетие Светослав Петков – Лъвицата и Георги Воденичаров – Кико, управляват най-оборотната тайфа автокрадци в София, която месечно отмъква приблизително по към 100 возила. Повечето от откраднатите возила се разфасоват на части, които се продават в сервизи и автокъщи за използвани коли в София, Перник, Дупница, Пловдив и Бургас. Други модели се изнасят зад граница посредством правене на подправени документи и операции на номерата на мотора им, има и случаи, при които откраднати коли се връщат против откуп на притежателя им.

 

Ролята на медиатор сред автоджамбазите и притежателите на откраднати возила е поверена на Божидар Стоицев, телохранител на разстреляния сикаджия Милчо Бонев. След показната мафиотска екзекуция на Бай Миле, състояла се на 30 юли 2004 година в ресторант „ Славия “ до стадиона на най-стария столичен футболен клуб, неговият охранител Стоицев поема сигурността на овдовялата му брачна половинка Силвия Панагонова и децата й. Причината е прозаична – Божидар е ухажор на сестрата на Панагонова – Ива, въпреки да е с цели 15 години по-млад от нея. Разправят, че охранителят всекидневно си инжектирал хормон на растежа, с цел да задоволява нестихващите полови потребности на богатата си благодетелка.

 

„ Когато бандата на Лъвицата и Кико открадне първокласен автомобил, благосъстоятелност на представител на сенчестия бизнес, нормално започват договаряния за връщането на возилото на притежателя против възнаграждение. Преговорите се водят от Божидар Стоицев, който удържа за себе си 20% от сумата за откупа. За открадната лимузина на заводска цена 200 000 лв., крадците желаят откуп в размер на към 50 000 лв., защото са наясно, че застрахователите бавят заплащанията с години. По тази скица годишно се връщат сред 30 и 50 лимузини “, разкрива осведомен от столичния ъндърграунд.

 

За ролята на баджанака на Бай Миле в автомафията се знае от години, само че все пак Стоицев в никакъв случай не е бил задържан като част от бандата на Лъвицата. Според някои мъжът, който живее на фамилни начала със сестрата на Силвия Панагонова – Ива, стои много по-високо в незаконната подчиненост от Светослав Петков и Георги Воденичаров – Кико и финансира активността на автоджамбазите, отпускайки им пари за покупките на скъпоструващи джаджи за разтрошаване на зашитите на първокласни коли. Стоицев е и измежду маститите незаконни лихвари в София и по Южното Черноморие. Твърди се, че първокласните коли, които карат Лъвицата, Кико и сподвижниците им, се водят регистрирани на търговски сдружения, в които благосъстоятелност има тарикатът.

 

Що се отнася до Светослав Петков – Лъвицата, той за последно беше арестуван на 4 декември 2023 година, само че не поради краден автомобил, а поради шофиране под въздействието на кокаин, само че след денонощие в ареста беше освободен. Две седмици след ареста на Лъвицата, босът на автомафията бе засечен зад кормилото на финален модел „ Мерцедес Брабус “ G класа в региона към хотел „ Хемус “ а публично шофьорската му брошура е отнета.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР