Собствениците на офиси в луксозна сграда срещу Новотела вече години

...
Собствениците на офиси в луксозна сграда срещу Новотела вече години
Коментари Харесай

При ремонт без разрешение: Бизнесмен наводни цялата кооперац...

Собствениците на офиси в първокласна постройка против Новотела към този момент години се борят с парцел на последния x етаж, в който е считал да живее предприемачът Желю Ганчев. Става въпрос за офис от неколкостотин квадратни метра, който известният производител на бебешки пюрета възнамерявал да преустрои в жилище. Според другите стопани на офиси, Ганчев е свалил още в 2012 година окачената фасада, премахнал е дограмата и е почнал да покрива две от терасите с бетонни плочи. В имотния указател офисът на ул. „ Сливница “ 6А е благосъстоятелност на „ Ганчев инвест “ АД, където той е съучастник.



Още през 2012 година комисия от кметството на регион „ Северен “ минава и установи куп нарушавания по Закона за устройство на територията. И стопира преустройството, като

издава заповед да се възстановят истинските градивни детайли.

Оттогава големият офис не е пипнат и стои отворен пред стихиите. Липсващите прозорци са покрити с рекламно пано и при дъжд и сняг вътре се натрупва вода, която се стича по етажите.

„ Г-н Ганчев сподели преди години, че ще прави от офиса жилище. Свали дограмата, изкърти тръбите от парното, които бяха в пода. Като е направил това, той е нарушил целостта на неговия под, който пък се явява таван на хората на 7-ия етаж. В снежни зими и дъждовни дни вътре подухва сняг и се събира вода “, изясни юрист Бистра Запрянова. Тя има офис на 5. етаж и е била домоуправител на етажната благосъстоятелност.



Според нея, окачената фасада е свалена. „ Над терасата той изля някаква плоча и пусна колони за нея -

по този начин евентуално наруши хидроизолацията.

В пода има пукнатини. Има информационна шахта за кабелите - един ден в нея течеше като река “, споделя някогашната домоуправителка.

Преди 2-3 години водата тръгнала по шахтата за кабелите, стигнала до елтаблото в сутерена и два дни стопаните на офиси нямали ток. „ Много пъти сме говорили за казуса с представител на господин Ганчев. Когато изгоряха всички електромери, той заплати за ремонта. Тогава ние дадохме подобаващ период да затворят фасадата и да възстановят прозорците. Поеха ангажимент да оправят това до есента - още не е направено “, напомня адв. Запрянова.



„ Марица “ се свърза с Желю Ганчев.

„ Ще го приключим! Лятото ще го приключим “,

даде обещание незабавно той.

„ По закон никой не може да вреди на другите и да нарушава фасадата на една постройка. Тя се променя с план и всички би трябвало да се съгласят “, напомни адв. Запрянова. Преди месец „ Марица “ писа за различен парцел на Желю Ганчев на ул. „ Полковник Бонев “. Там апартаментът на пловдивчанина Георги Бечев, който е под терасата му от 120 кв. м, тече от години. След първия сняг част от тавана се срути до гола арматура.

Какво откри регион „ Северен “ през 2012-а

В комисията от регион „ Северен “ през 2012 година влизат гл. експерт Петър Фирнаджиев, старши специалист инж. Илиян Козарев и основен експерт Елена Трифонова. Те установяват груби нарушавания по член 148, 137 и 158 от Закон за устройство на територията. Според тях преустройството не е позволено от закона и се прави без строителен контрол.

Издадена е заповед за прекъсването на градежа и наставление постройката да се възвърне в предходния й тип. В заповедта за прекъсване написа: „ Премахнати са стените, оформящи пространствата в офиса според плана от 2005 година Терасата в посока изток, с площ 52,7 кв. м., отчасти е покрита с бетонна плоча, стъпила на съществуващи колони. На терасата в южна посока с площ 22,7 кв. м. е насадена железобетонна колона с приблизителни размери 20/20 см. На кота +21,60 м. е отстранено естественото осветяване, като атриумът е затворен с железна структура покрита с бетонна плоча. Премахната е железобетонната греда, която го опасва “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР