Собствениците на необитаеми жилища започват да плащат за поддръжка на

...
Собствениците на необитаеми жилища започват да плащат за поддръжка на
Коментари Харесай

Секира: Ако имате празно жилище, ви удрят с нова такса

Собствениците на необитаеми жилища стартират да заплащат за поддръжка на общите елементи на етажната благосъстоятелност в размера, който е избран за един ползвател. Това планува смяна в закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, която влезе в действие от началото на тази година, написа БГНЕС.

По закон разноските за ръководство и поддържане на общите елементи се разпределят по равно съгласно броя на притежателите, ползвателите и жителите и членовете на техните семейства, без значение от етажа, на който живеят.

Според измененията в закона обаче, за независим обект, в който се обитава не повече от 30 дни в границите на една календарна година, тези разноски към този момент се заплащат в размера, който е избран за един притежател, ползвател или жител.

Досега притежателите на необитаеми жилища в етажната благосъстоятелност са били освободени от такса за ръководство и поддръжка, разяснява от домоуправител от Русе.

Според него тази смяна води до заслужено систематизиране на сумата за поддръжка, поради това, че към 30% от жилищата са необитаеми.

Като дълготраен домоуправител Цветелин Цонев напомня, че измежду другите промени в закона, влезнали в действие още през септември предходната година, които доста улесняват работата им, е намаляването на кворума за взимане на решения от 67% на 50%.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР