Собствениците на лифтове на Витоша нямат желание да ги възстановят,

...
Собствениците на лифтове на Витоша нямат желание да ги възстановят,
Коментари Харесай

Фандъкова: Лифотовете на Витоша трябва да се възстановят, независимо, че собствениците им не желаят


Собствениците на лифтове на Витоша нямат предпочитание да ги възстановят, а това е най-екологичният тип превоз в планината. Това сподели пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС. Преди два дни общината разгласи инвестиция за възстановяване на туристическата инфраструктурата на Витоша за идващите три години, като средствата тази година ще са в размер на 130 000 лв..

Столичният кмет съобщи, че до момента притежателите на лифтови уреди в планината над София се оправдават или със Закона за горите, или с Плана за ръководство на естествения парк. Фандъкова е безапелационна, че не би трябвало да се строи на Витоша. „ Но лифтовете, съществуващите, би трябвало да се възстановят ”, уточни тя.

Кметът уточни, че единствено преди няколко дни има решение на съда за анулация на заповедта за възобновяване на долната лифтена станция на Княжеския въжен превоз. Очакваме съдът да вземе решение през август месец и за горната станция, сподели Фандъкова.

Търсим способи да накараме, да принудим притежателите да възстановят лифтовете, съобщи Фандъкова. Тя сподели още, че основният проектант ще актуализира обследванията както на Княжеския, по този начин и на Драгалевския въжен превоз, след което още веднъж ще има заповеди за възобновявания в цялостен размер.

Йорданка Фандъкова заяви, че при обжалване от страна на притежателите, ще изиска решение на Столичен общински съвет за финансиране на лична техническа експертиза по отношение на лифтовите уреди в планината.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР