Собствениците на кучета познават неподправената радост от това да се

...
Собствениците на кучета познават неподправената радост от това да се
Коментари Харесай

Стопаните ще се разплачат: Проучване разкри нещо изумително ...

Собствениците на кучета познават неподправената наслада от това да се приберат вкъщи след дълго неявяване и да бъдат посрещнати от своя любим, който маха с опашка, скача неконтролируемо и ближе лицето им.

Според ново изследване, оповестено в списанието Current Biology, тези разчувствани кучета може да хвърлят освен четина по облеклата ви - те може да се просълзяват, написа БГНЕС.

" Никога не бяхме чували за откритието, че животните проливат сълзи в радостни обстановки, като да вземем за пример събирането със стопаните им ", споделя Такефуми Кикусуи, един от създателите на проучването, което той назовава " първо в света ".

Учените мерят количеството сълзи в очите на кучетата с необятно потребления тест на Ширмер, който се състои в слагане на профилирана лента под клепачите. За да получат базови данни, те организират теста на кучета по време на обикновено другарство със притежателя им.

Когато кучетата се събрали още веднъж със стопаните си след пет до седем часа разлъка, те " доста " нараснали производството на сълзи през идващите пет минути, открили откривателите.

Те също по този начин разкрили, че размерът на сълзите на кучетата е бил по-голям, когато те са се събрали със притежателя си, спрямо други хора, които кучето познава.

Според откривателите тази реакция на сълзене евентуално е обвързвана с освобождението на окситоцин, именуван " хормон на любовта ", заради връзката му с построяването на връзка.

След това учените се пробвали да ревизират дали сълзите могат да имат прочувствено влияние върху притежателите. За тази цел те помолили притежателите да класират разнообразни фотоси на кучетата си със и без изкуствени сълзи съгласно това какъв брой доста желаят да се грижат за тях.

" Снимките на кучета с изкуствени сълзи бяха класирани доста по-високо от естествените фотоси на кучета без сълзи ", написа японският проучвателен екип.

" Възможно е кучетата, които демонстрират сълзящи очи по време на взаимоотношение със притежателя, да бъдат обгрижвани повече от него ", изрича хипотезата Кикусуи.

При хората, означават създателите, бебетата споделят отрицателните си усеща посредством рев, което води до повече грижи от страна на родителите.

Опитомени от хората както никое друго животно, кучетата с течение на времето са развили характерни умения за другарство. Доказано е, че контактът с очите играе роля при образуването на връзката сред кучето и неговия собственик.

В бъдещи изследвания откривателите биха желали да ревизират дали кучетата по сходен метод създават сълзи, когато се срещат с други кучешки другари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР