Собствениците на институции за бързи кредити имат общо с хазарта.

...
Собствениците на институции за бързи кредити имат общо с хазарта.
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Има дефицит на около 250 000 работни позиции според бизнеса

Собствениците на институции за бързи заеми имат общо с хазарта. Тази връзка би трябвало да бъде изследвана. Правя един зов към финансовия министър и премиера да го създадем най-сетне. Това сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Димитров разяснява и сивия бранш и приемането на заплата без трудов контракт, както и запорите от компаниите за бързи заеми. „ Това е една зараза, която се разви последните 7-8 години доста интензивно изключително отвън София. Повтарят „ няма хора ", а въпреки това като намерят никой не желае да му подпишат трудов контракт поради бързите заеми ", добави той.

При нас има недостиг на към 250 000 работни позиции съгласно бизнеса, които са оповестени и дълго време не се заемат. „ Най-лесният отговор е заплащането. Същите тези хора вземат самолета, който коства 20 или 50 евро, отиват в Италия нормално, когато приказваме за земеделските производители, и получават по 2000 или 2200 евро на месец. Работят няколко месеца и се връщат, а когато ги попитат дали желаят работа, те споделят „ не ". Минималното обезщетение за безработица е под 400 лв.. Това няма по какъв начин да стимулират хората да живеят с него ", сподели ръководителят на КНСБ.

Според него инфлацията в публичния бранш би трябвало да се компенсира с 1,1 милиарда лв. за Бюджет 2023. „ Сега от тези пари има заложени 700 млн. лв. за растеж за заплати главно за образованието, за Българска академия на науките. Около 300 млн. лв. липсват. За 2/3 от тези 300 милиона получихме увещание от депутатите, че могат да бъдат обезпечени ", изясни Димитров.

Тези средства могат да бъдат взети от две пера в разходната част - от финансовите разноски или от средствата за прехрана.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР