Собствениците на имоти в Тютюневия град в Пловдив, представителите на

...
Собствениците на имоти в Тютюневия град в Пловдив, представителите на
Коментари Харесай

Собствениците на имоти и Община Пловдив с общ план за възстановяване на Тютюневия град

Собствениците на парцели в Тютюневия град в Пловдив, представителите на локалната власт и Асоциацията на Българските Архитекти разискаха цялостна идея и план за развиването на региона, съобразени с условията на Министерството на културата и Националния институт за недвижимото културно завещание (НИНКН). Проектите включват хрумвания за развиването на Тютюневия град посредством опазване на образа му, споразумяване на градската среда и основаване на нормативна база за осъществяване на строителство.

Идеите бяха коментирани от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев като първото градивно предложение за бъдещето на Тютюневия град, което ще докара до цялостното възкръсване на региона и преобразяването на забравените градски пространства.

В рамките на работната среща беше инициирано и основаване на съдружие с идеална цел „ Тютюнев град – Пловдив “, което да запази идентичността на квартала, като в същото време се подсигурява, че всички бъдещи планове ще бъдат обсъждани в Министерство на културата и НИНКН с одобрени ясни и точни законово избрани правила, които да се ползват във връзка с всички вложители по еднакъв метод за експедитивност, бистрота и не на последно място при съблюдаване образа и идентичността на пространството. „ В последните няколко години Пловдив все по-категорично се открои като център както за правене на бизнес, по този начин и за изкуство и просвета.

Ето за какво всяка компания, избрала да работи тук би трябвало да се ангажира с каквото може за запазването на неповторимата му архитектура. Пловдив е един от най-старите и най-красиви градове в Европа, а този факт е прочут на доста малко западноевропейци. Номинирането на града за европейска столица на културата през 2019 година може да промени това.

В момента Тютюневият град съществува единствено частично и с цел да го възродим още веднъж ще са нужни напъните и на бизнеса, и на страната, и на хората, които живеят тук. Ето за какво днешната самодейност е от изключително значение за възраждането на региона и на тази неповторима по образ и дух територия “, споделиха от Асоциацията на българските архитекти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР