Собствениците на фитнес зали са в абсолютна готовност да ги

...
Собствениците на фитнес зали са в абсолютна готовност да ги
Коментари Харесай

Собствениците на фитнес зали са в готовност да ги отворят

Собствениците на фитнес зали са в безспорна подготвеност да ги отворят за гости още през днешния ден, само че търпеливо ще изчакат решението на Правителството. Управителката на един от тях Дора Цокева показа, че всички ограничения за отдалеченост и стерилизация са взети още в края на предходната година, преди да бъдат затворени напълно.

Малкото останали работещи чиновници във фитнес залите като касиерката Йовка Димова да вземем за пример, също с неспокойствие чака обектът да проработи на цялостни обороти.

" От съвсем два месеца идват клиенти питат ни по кое време ще отворим, слушат вести и чакат. Но за в този момент е отворено единствено магазинчето към фитнес залата. И няма треньори, няма гости. Трудно ни е, доста мъчно ".

Някои от притежателите на фитнес зали, обаче са съумели да аплайват и завоюват финансова помощ по разнообразни национални и европейски стратегии и по този метод да задържат своите дългогодишни чиновници. Сред тях е Валентин Драгнев.

По думите му, обаче до в този момент на служащите му се поставя единствено сумата от 24 лв. за единствения работен ден през предходната година - 27 декември. Тя се отпуска за чиновници, излезли в насилствен неплатен отпуск.

Сред притежателите на фитнес зали върви слух, че възможното отваряне на обектите им ще бъде на 4 ти февруари 2021ва година. Определят го като нелогично, тъй като деня се пада в четвъртък, а би могло да е първи февруари, понеделник.

Днес се чака Решението на държавното управление дали залите за спорт ще отворят още веднъж порти след 31 ви януари. Припомням, че към този момент втори месец над 60 хиляди наети в сектора хора стоят без работа, поради възбрана да действат по време на изключителната епидемиологична конюнктура. Преди ден от сектора настояха с писмо до Правителството " голословното " по думите им ограничаване да бъде анулирано през днешния ден.

Интервюираните шефове на фитнес зали одобряват с терзание информацията, че в България върлуват и нови варианти на ковид. Защото по думите им това е сигнал за идни нови рестрикции в сектора.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР