Собствениците на езикови школи, занимални, образователни центрове и творчески работилници

...
Собствениците на езикови школи, занимални, образователни центрове и творчески работилници
Коментари Харесай

Частни забавачници - пред фалити заради пандемията

Собствениците на езикови школи, занимални, просветителни центрове и креативен работилници упорстват да не приключват заниманията си по време на пандемията от ковид. От браншовата асоциация напомнят, че затварянето им през месец март ги е изправило пред опция за банкрут. Собствениците на школи предизвестяват, че ще спрат да заплащат осигуровки и налози, в случай че бъдат принудени да прекратят работа.

„ Водя детето си в разнообразни школи, арт работилнички, в това число в частна занималня, тъй като предходната година не се получи добре с тази,която беше в учебно заведение. Сега обаче те би трябвало да затворят, което е проблем и за родителите”, съобщи майка на дете, което няма да може да посещава занимания поради рестриктивните мерки.

„ Оказа се, че мога да заведа детето си на кино, само че не и на занималня”, възмути се тя.

„ Има друго отношение към това по какъв начин се ползват противоепидемичните стандарти, които се изискват сега. В едно учебно заведение те са общи и съвсем няма надзор за това по какъв начин се ползват. Към частните просветителни институции условията са по-високи и стандартът е доста по-висок, тъй като всеки си пази хляба”, съобщи един от притежателите на частна просветителна институция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР