Собствениците на две големи и още толкова по-малки ферми вече

...
Собствениците на две големи и още толкова по-малки ферми вече
Коментари Харесай

Две големи родни свинеферми хлопват кепенци

Собствениците на две огромни и още толкоз по-малки ферми към този момент са оповестили желанието си до края на годината да прекратят активността поради огромни загуби и ще чакат по-добри времена. Това заяви доктор Полина Хаджистоева от Асоциацията на свиневъдите.

По думите й едната от тях се намира в региона на Исперих, в нея са се отглеждали 3500 свине-майки и е била една от най-големите от този вид в страната, написа " Монитор ".

Другата по-голяма свинеферма, решила да затвори кепенци, е във Варненско и в нея са се отглеждали 2500 свине-майки.

Според Хаджистоева главната причина за затрудненото състояние на българското свиневъдство сега са освен скъпата силата и фуражите, само че и евтиният субсидиран импорт на свинско месо от другите страни от Европейски Съюз, главно от Западна Европа.
свързани новини5005на 26.08.2021
До наскоро Западна Европа правеше огромен експорт за Китай и за това е било подтиквано производството там. Отскоро експортът за Азия е паднал и непотребното месо се продава в целия Европейски съюз и това подбива и цените в България.

Другият проблем на българските свиневъди се появи през тази година с двойно по-високите цени на фуражите, които от 25 ст. за кг към този момент се продават по 50 ст.

Междувременно от огромна фермата в Русенско са решили да понижат рисковете от банкрут, като минат на директни доставки на трупно месо до крайни клиенти, като по този метод заобикалят медиаторите. Във връзка с тази концепция доктор Полина Хаджистоева съобщи, че тя към този момент не е обсъждана с останалите производители, само че съгласно нея, несъмнено, че всеки е свободен да търси избавление в рецесията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР