Собствениците на черни руски териери нежно наричат тези силни и

...
Собствениците на черни руски териери нежно наричат тези силни и
Коментари Харесай

Заболявания при черен руски териер

Собствениците на черни съветски териери нежно назовават тези мощни и смели кучета пазачи черни светкавици. Те са бързи, енергични и ще дойдат бързо като мълния на помощ на своя собственик. Всеки нуждаещ се от надзирател и правилен другар може без съмнение да избере съветския черен териер и няма да сбърка.

За страдание обаче кучетата от тази порода не живеят доста дълго, както множеството едри екземпляри от кучешкото семейство. Средната дълготрайност на живота им е до 10-14 години, което е малко за животно, което се характеризира с чудесно здраве и мощен имунитет. Не на последно място черният съветски териер е с доста постоянна и уравновесена душeвност.

Все отново това, което съкратява живота са както размерът на тези четириноги, по този начин и някои наследствени и добити болести. Може да се каже, че съветското черно куче страда от доста от най-характерните болести на огромните породи. Става въпрос за патологии на сърцето и ставите, които са измежду водещите аргументи за намаляване качеството на живот и оттова понижаване на продължителността му.

Тазобедрената дисплазия и дисплазията на лакътната става са нарушавания в структурата и работата на костната система, заради което се получава изхабяване в избрани елементи, търкане сред тях и болки за животното. То може да окуцее, губи двигателна интензивност и оттова се нарушава изцяло качеството му на живот. Тези болести при черния съветски териер нормално принадлежат към наследствените.

Наследствени са и катаракта, прогресивна недоразвитост на ретината, които водят до слепота. Откриването им в точния момент и лекуването може да забави процеса.

Към добитите болести при черния съветски териер експертите отнасят най-много заболяванията на ушите и очите. При недобра грижа очите на кучето може да се възпаляват постоянно. Конюнктивитите са постоянно срещана зараза.

 болести при черен съветски териер

Същото важи и за ушните проблеми при кучето. Отитът при кучето е измежду най-тежките инфекции на ушите. Редовното промиване на очите и ушите са непосредствената и наложителна ежедневна грижа, която е профилактика за тези болести.

За да се защищити домашният питомец от гъбички по брадата, които мъчат огромното куче много постоянно, е належащо след хранене да се почиства брадата му от мазна храна и хранителни боклуци, полепнали по нея. Цялостната хигиена на кучето също е причина за по-добро общо здраве и оттова по-дълъг живот.

А в тази публикация може да видите повече по отношение на грижите за черния съветски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР