Собствениците на автомобила, който беше премазан от паднало дърво пред

...
Собствениците на автомобила, който беше премазан от паднало дърво пред
Коментари Харесай

Общината глобява фирма за рухналото пред ИСУЛ дърво

Собствениците на автомобила, който беше премазан от паднало дърво пред столична болница, ще търсят правата си по правосъден път.

Както БЛИЦ заяви, случаят стана в сряда към 14 ч. пред входа на болница „ Царица Йоанна”. Колата била паркирана в „ Зелена зона”.

Пред bTV семейство Григорови, които са от Перник, описаха, че вредите по автомобила са огромни. Те го купуват преди към година, не създали застраховка „ Автокаско”.

Румен и Василка били в София дружно с щерка си и имали час за обзор в ИСУЛ. Когато се върнали от болничното заведение намерили колата си цялата изпочупена от падналото дърво. Казват, че ремонтът ще е огромен и нямат средствата за него.

Очевидец подал сигнал на тел. 112. Пристигнал екип на пожарната, който отстранил дървото.

По думите на семейство Григорови било явно, че то е изсъхнало. Хора от квартала са подавали нееднократно сигнали за него. От Столична община не отхвърлиха, че са знаели за това, че дървото е изгнило и би трябвало да бъде отстранено.

„ Знаем за сухото дърво от няколко дни. Сигналът е препратен от районната администрация към нас. Самите специалисти в регион „ Оборище” са забелязали това дърво. Подали са го надлежно към специалистите към дирекция "Зелени системи ", след което ние го възложихме на компанията реализатор.

Тя не реагира на сигнала. Дървото е паднало и заради тази причина ще наложим глоба на компанията реализатор. Столична община изплаща такива вреди по правосъден път”, изясни Димитър Данчев, шеф "Зелена система " в Столична община.

От началото на годината в София са отстранени повече от 500 рискови дървета.

Предстои да бъдат засадени над 2000 фиданки по оживени булеварди, както и в парковете и градинките в столицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР