Собственикът нямал разрешително за производство на алкохол Служители от Териториална

...
Собственикът нямал разрешително за производство на алкохол Служители от Териториална
Коментари Харесай

Митничари конфискуваха 264 литра ракия от къща в Камено

Собственикът нямал позволение за произвеждане на алкохол

Служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 264 литра незаконен алкохол и нерегистрирано оборудване за преваряване в жилищен парцел. На 27.10.2022 година чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ правят инспекция в частен парцел с жилищна постройка на територията на гр. Камено, област Бургас.

В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в прилежаща към парцела сграда нерегистрирано оборудване за преваряване на етилов алкохол, заредено с материал за произвеждане. В обособено мазе в къщата са открити и 25 туби, съдържащи общо 264 литра течност с характерности на етилов алкохол.

Установено е, че притежателят на парцела няма позволение за осъществяване на такава активност и не е показал никакви документи за гарантиран или заплатен данък за етиловия алкохол, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Алкохолът е конфискуван. Нелегалният „ котел “ е демонтиран и са конфискувани елементи от оборудването. Предстои формиране на административнонаказателно произвеждане по случая.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР