Собственикът на зимните спортни съоръжения на Витоша няма задължението те

...
Собственикът на зимните спортни съоръжения на Витоша няма задължението те
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Собственикът на съоръженията на Витоша няма задължението те да работят

Собственикът на зимните спортни уреди на Витоша няма задължението те да работят. Това уточни Елен Герджиков, ръководител на Общинския съвет на София.

Той посочи, че общината няма механизми за надзор върху това дали работят, а в контракта за приватизация няма условие за това.

„ Задълженията на купувача са напълно обикновени – да заплати цената, да резервира избран брой работни места и да направи инвестиция 500 хиляди лева за първата година, която бих нарекъл смешна”, добави Герджиков и посочи, че задължението им е за опазване предмета на активност, само че не и обвързване за обезпечаване на услугата.

Няма уговорка договорът с тях да се разгласи за незабележим, сподели още той.

„ От 2008 година Агенцията по приватизацията е осъществила 11 инспекции по следприватизационен надзор. Изпълняват се наредбите - отговорностите са обикновени. Със 120 хиляди лева е санкционирано един път сдружението 2009 година за едно несъблюдение по отношение на работните места”, добави Герджиков.

Според него е подмолно е да се трансферира отговорността за тази приватизация, тъй като от 50 участвали на гласуването й са я одобрили 47.

Той се разгласи за предоставяне на опция да се развива планината, само че и да могат други евентуални вложители, в случай че желаят да влага в уреди. „ По никакъв метод не приказваме за нова леглова база, хижи и така нататък „ Витоша ски” са купили едни железа, не земя, просеки или трасета. Ако се одобри нов проект за ръководство на Витоша или обновен проект и по-късно стартира процедура по организационен проект, ще могат да се преглеждат капиталови планове. И единствено по този начин може да има надзор и да се изисква рационализация и монтиране на нови съвременни бързи и безвредни съоръжения”, разясни Герджиков.

Той е безапелационен, че в случай че това не се случи и няма нов организационен проект, то сегашната компания ще остане вечно единствената компания във Витоша.

Дори и да създадем приватизационния контракт по-добър, то отново ще има несъгласие сред устройствения проект и закона за горите. Планът за ръководство изключва опцията да се трансформира предназначението на земята под лифтовете и изключва да има строителство. А законът за устройство на територията третира нови стълбове като строителство, изясни още той.

По думите му новият организационен проект изрично повтаря рестрикциите и не планува ново застрояване на Витоша.

Продажбата на Общинска банка е станала по ясна и транспарантна процедура , съобщи той и посочи, че това дали компанията дава отговор на условията се произнася Комисия за защита на конкуренцията и Българска народна банка.

През последните години ние направихме всичко да си върнем контрола на общината върху банката

По мотив ограниченията за непорочност на въздуха Герджиков уточни, че една от най-важните са вложенията в градски превоз и създаване на столичното метро.

Повече вижте във видеото. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР