Собственикът на X и милиардер теоретик на конспирацията избухна срещу

...
Собственикът на X и милиардер теоретик на конспирацията избухна срещу
Коментари Харесай

Мъск поиска уволнението на директора на Disney Боб Айгър

Собственикът на X и милиардер теоретик на конспирацията избухна против основния изпълнителен шеф на Disney, като атакува Боб Айгър за решението на компанията да изтегли рекламите от неговата уязвима платформа в обществените медии и съобщи, че Айгър би трябвало да бъде наложително отхвърлен от работа.


" Той би трябвало да бъде уволнен неотложно ", написа Мъск, който постоянно употребява авторитетния си пост, с цел да тормози критиците си. " Уолт Дисни се обръща в гроба си поради това, което Боб направи с компанията му ".

Представители на Disney не са дали отговор незабавно на настояването за коментар. На Айгър се приписва заслугата за превръщането на Disney в развлекателен колос посредством поредност от добре осъществени придобивания - " Междузвездни войни ", Marvel Studios и Pixar - по време на първия му мандат като основен изпълнителен шеф.

Дисни, както и редица други огромни компании, стопираха да популяризират в платформата Х предишния месец, откакто Мъск поддържа антисемитска тайна доктрина, известна измежду белите супремачисти. Миналата седмица Мъск с половин уста се извини за обявата, откакто множеството компании прекратиха връзките си с X, само че по едно и също време с това насочи нецензурно обръщение към фирмите, които отхвърлят да поръчват реклами от неговата платформа за обществени медии.

По време на срещата на върха Мъск засегна Айгър, като се изрече против шефа на Disney, откакто по-рано денем той изясни, че развлекателният колос е взел решение да спре рекламата в X поради Мъск.

" Просто почувствахме, че връзката с... Елон Мъск и X не е безусловно позитивна за нас ", сподели Айгър.


Откакто Мъск пое ръководството на обществената мрежа в края на 2022 година, той взе редица решения, които способстваха за внезапното увеличение на речта на омразата, дезинформацията и тайните теории в платформата.

Самият Мъск нееднократно е допринасял за токсичността на X. Съвсем неотдавна той ускори подправената - и рискова - тайна доктрина " Пицагейт ". Откакто е придобил компанията, той също по този начин очерня пресата, насочва грозни нападки към Лигата за отбрана на правата на индивида и предизвиква екстремистите в платформата.

Липсата на огромни рекламни сътрудници нанесе големи финансови вреди на X, която генерира по-голямата част от приходите си от реклама. Самият Мъск призна на срещата на върха DealBook, че сегашният дефицит на огромни рекламодатели евентуално ще докара до гибелта на компанията му.

" Това, което ще направи този рекламен протест, ще убие компанията ", искрено съобщи Мъск./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР