Собственикът на “Виваком”, “Нова тв” и още ред фирми в

...
Собственикът на “Виваком”, “Нова тв” и още ред фирми в
Коментари Харесай

Собственикът на Виваком и Нова телевизия иска да купи Телелинк

Собственикът на “Виваком”, “Нова тв” и още ред компании в България - “Словения Броудбанд” С.а.р.л. Люксембург, е изискал да придобие българската компания “Телелинк Бизнес Сървисиз Груп” АД и всички следени от “Телелинк” предприятия, написа.

Това проличава от уведомлението, което компанията - краен притежател на “Юнайтед Груп”, е изпратила до Комисията за защита на конкуренцията. Антимонополният орган е дал 7-дневен период, считано от 29 декември 2021 година, за всяко трето лице, които желае да изрази документално мнение за договорката и въздействието, което тя може да окаже на пазара.

“Телелинк” е огромна българска компания, която построява корповативни телеком мрежи, прави програмни услуги и построява центрове за данни в доста разнообразни браншове: финансите, логистиката, опазването на здравето и други

Консолидираните доходи на цялата група на “Телелинк” за първото тримесечие бяха близо 41 млн. лева, а чистата облага за същия интервал - 4,9 млн. лева Това гласят данните, оповестени пред Българската фондова борса.

Акциите на “Телелинк” са търгуват в София от средата на предходната година, като на 3 транша до момента бяха пуснати към 20% от капитала на компанията.

Основателят на компанията Любомир Минчев и други акционери държат до 30% от “Телелинк.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР