Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви, че социалната медийна платформа,

...
Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви, че социалната медийна платформа,
Коментари Харесай

Мъск: Twitter е загубил половината от приходите си от реклама

Собственикът на Twitter Илон Мъск съобщи, че обществената медийна платформа, която той купи за 44 милиарда $ през октомври предходната година, е изгубила към половината от приходите си от реклама, съобщи Агенция Франс Прес.


" Все още сме с негативен паричен поток, заради ~50% спад на приходите от реклама плюс огромно дългово натоварване ", съобщи милиардерът в обява, отговаряйки на консуматор, който даваше оферти за финансиране на платформата.

" Трябва да достигнем позитивен паричен поток, преди да си позволим лукса на каквото и да било друго ", добави той.

Insider Intelligence заяви, че през 2023 година Twitter е би трябвало да завоюва по-малко от 3 милиарда $, което е с една трета по-малко от 2022 година

Промените, въведени от Мъск след поемането на Twitter, отблъснаха както потребителите, по този начин и рекламодателите.

По-рано този месец Мъск разгласи, че Twitter лимитира платените сметки да четат по 10 000 туита дневно.

Безплатните сметки, които съставляват по-голямата част от потребителите, са лимитирани да четат по 1000 туита дневно.

Новите безвъзмездни сметки ще бъдат лимитирани до 500 туита.

Няколко дни по-късно Twitter заяви, че TweetDeck, известна стратегия, която разрешава на потребителите да следят няколко акаунта по едно и също време, ще бъде налична единствено за " тествани " консуматори от идващия месец.

Промените бяха въведени в миг, когато Threads, приложение, пуснато от Meta, компанията майка на Фейсбук, като съперник на Twitter, записва повече от 100 милиона консуматори през първите си пет дни.

Смята се, че Twitter има към 200 милиона постоянни консуматори, само че откогато Мъск купи платформата, тя претърпя многократни механически неуспехи и уволни хиляди чиновници.

Мъск заплаши да съди Meta за кражба на търговски секрети и интелектуална благосъстоятелност, само че компанията отхвърли тези изказвания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР