Собственикът на ЦСКА - София Гриша Ганчев направи любопитно изказване.

...
Собственикът на ЦСКА - София Гриша Ганчев направи любопитно изказване.
Коментари Харесай

Гриша Ганчев: Вече съм взел решение, че се отказвам - догодина, ако съм жив и здрав, приключвам с бизнеса

Собственикът на ЦСКА - София Гриша Ганчев направи любопитно изявление. Той съобщи, че е взел решение следващата година да постави завършек на кариерата си в бизнеса. Босът на " алените " добави, че до 2023 година на мястото на стадион Българска войска би трябвало да се построи съвременно оборудване за 18 000 фенове. Той направи и метафора с животни, описвайки обстановката в страната през последните години. Ганчев добави, че в последните години алените са най-долу в окопа и се чуди на кой пречи клубът. Бизнесменът призна, че " алените " дължат наеми за стадиона в Борисовата градина, само че и насочи апел да не се пречи за построяването на ново оборудване.

" Нормално върви животът. Червените са си били постоянно в окопа, и то не от през вчерашния ден, от 30 години да кажем. Последните години най-долу в окопа и аз не знам на кой пречи тоя клуб, като има толкоз огромна фенска маса. И въпреки всичко той е обществен феномен. Ние откогато сме с Инджов и Стоичков в ЦСКА, първоначално единствено давахме (пари), само че последните две-три години почти се изравняват нещата, на 80-90% клубът се самоиздържа, което е значимото. Ако тръгнем в последните десетина години по какъв начин е била атмосферата… Обичаш ли да гледаш гледаш излъчвания от " Анимал Планет "? Държавата се трансформира в теротория, населява се от стадо макаци, не е по Станислав Лем, не е фикция това нещо, основният макак обладава по директен или индиректен метод цялото стадо, за всичко би трябвало да се пита той. Щом на народа му е било добре… Стоим, чакаме, отбраняваме се и това е, да се случи нещо по-добре, само че това е минало, към този момент има нова вълна, виждам, че на народа му се желае да се случи нещо друго, скоро време ще има ново държавно управление, нека има независимост на бизнеса. Очаквам да се случат доста хубави неща за страната, тъй като младежите доста ме кефят - диалогични, доста образовани, не са измамници, допускам. Крайно време беше младежите да поемат властта, очевидно поколението на 90-те години му пристигна краят. Бизнесът има потребност да не го рекетират, страната би трябвало да оказва помощ, а не да пречи.

Ще почнем малко от Общо събрание на колегиите ЦСКА. Провеждат се търгове на всичките зали, в които упражняват всички спортове на ЦСКА. Има право всеки да се яви на търга, физическо, юридическо, Едноличен търговец, да кандидатства за зала. Парадоксът какъв е - в тия зали упражняват децата от държавното спортно учебно заведение на ЦСКА. Та, страната ще кара личните си деца да упражняват в зали на други клубове. Пенчо печели залата, дава най-голяма цена, и на следващия ден споделя, че ще си поставя картофите в нея. Никъде не е упоменато защо би трябвало да бъде. Идват Пламен Манолов от " Сердика спортни парцели " и споделя на родителите ремонтирали залата: " Много ни харесва, ще ви увеличим наема ". От какъв напън става по този начин?

" Сердика спортни парцели " - капиталът е 115 милиона лв., 23 700 000 е стадионът на ЦСКА оценен. 98% от загубите на сдружението, споделя сегашният министър, са от наема на ЦСКА, който не е платил. Наистина не е заплатен - два милиона и половина. В самия контракт има записано, че парите от наема се реинвестират в стадиона. 96 000 лв. без Данък добавена стойност е наемът, без налог постройка и такси боклук, там прибавяме още 300 000 лв. на година.

Питам аз - в случай, че от тоя капитал 115 милиона, 23 милиона го употребява ПФК ЦСКА, другите милиони ги употребяват други хора - къде отиват тия пари? Да, ние не отхвърляме, че тези пари се дължат, само че до момента сме вложили 4,8 милиона, вие сте признали три милиона и нещо, нямаме подписан протокол какво сме вложили, строителят ги е дал документите. Ние не желаеме да даваме пари на сдружение, с цел да може някой си да ги източи по някакъв метод. Горкичкият не си е прочел контракта.

Нашите адвокати и шефове са споделили: " Дайте да ги наредим тези пари, само че да влязат в реконструкцията на стадиона или базата, тъй като имаме доста пари да влагаме в този стадион ". Пламен Манолов е споделил, че това не може да стане - той е някакъв началник на другите спортни уреди. Наемите отиват в " Сердика спортни парцели ". Никой не знае къде отиват по-късно, не е забит един гвоздей. Казах ви по какъв начин се отнасят към базата на Общо събрание на колегиите ЦСКА. Нека да си копат, няма неприятно. Държавата не е ангажирана с футболните клубове, най-малко недей да пречиш, не ги скуби като дойна крава.

Министерски съвет изкара преди време решение - би трябвало да стане публично-частно партньорство, вложителите ще дадат част от парите, те ще си апортират стадиона и Панчарево и стартира да се строи, ние се мотахме две години да вършим оценки, имам поради министерството, вършиха оценка, че коства 35 милиона, след това 28 милиона, а действително техните оборудване костват 17 милиона, тъй като за толкоз пари ги е апортирал. Ние приехме с Инджов, че тая оценка е 23 милиона и трябваше да вършим публично-частното партньорство, пристигна COVID-19 рецесията, замотаха се нещата.

По старите сметки беше 30 милиона евро, в този момент отиват на към 45 милиона евро - за 18 000 фенове с правостоящите. Три инвестирори има за стадиона - аз, Инджов, плюс един различен, който не ми е разрешил да му загатвам името, плюс един фонд. Затова, че се мотахме толкоз време, вместо да го създадем за 32-33 милиона евро, ще го вършим за 45 милиона, доста работи нарастнаха. Дано да стане по-бързо държавното управление, да можем да отидем да си уредим връзките с страната.

Това е моята последна идея в моя трагичен животец, който съм имал до момента - новият стадион. За мен особено е най-голямата идея. Аз желая естествени правила и учениците от спортното учебно заведение да имат къде да упражняват в притежателите си бази, а не в на Едноличен търговец " Пенчо ". Защо го прави този човечец в 12 без пет тоя търг? Той е длъжностен министър, знае, че вятърът на смяната е завял. Аз в случай че съм, за какво да не платя 5 000 лв. на месец за постройка 1000 квадрата на пъпа на София и да си наслагам вътре картофите!

С всички сме се договорители - зелени, пембени, оранжеви, на никой не пречим, тъй като нито едно дърво няма да отрежем, Дани е наел всякакви англичани, немци, които са създали 100 и недостатък стадиона - по този начин е направено, че да отговаряме на реконструкцията, а не градежа на стадиона. Ето, оставям ти го бе, човек. Имам 20 такива, има цесекари, разгледайте си ги. Ще се строи върху територията, пистата изчезва, няма да я има. Това е нашето предпочитание, не желаеме да ощетим страната. Искаме съвместо с дърважава да създадем положително - като стане подготвен стадионът, няма да си го закарам на конюшната.

Декларацията на Левски ли? На тях им е разрешено всичко, би трябвало и те нещо да кажат, би трябвало и за тях да се приказва. Искам Левски да си създадат по-хубав стадион от на Тотнъм, в случай че могат. Както в Унгария Орбан извади пари и направи на всички клубове игрища, не желая Левски да няма стадион - желая да има доста прекрасен стадион. И да не играем на " Васил Левски " - те да ни дойдат на посетители, ние на тях и така нататък Сроковете са разказани, 2023 година в края би трябвало да сме го пуснали. Има ли нещо, което може да ме откаже от ЦСКА? До една година, в случай че не мога да стартира да строя стадиона, дружно с моите сътрудници. А да ме откаже от бизнеса в България? Вече съм взел решение, че се отхвърлям - следващата година, в случай че съм жив и здрав, завършвам дейна спортна активност в бизнеса, намерил съм си занимание, имам си кончета, куче, виждам си ги, не ме интересува, напечелих се и нищо не ми липсва. Дано да се е изяснило на цялата цесекарска общественост защо иде тирада ", сподели Гриша Ганчев в ефира на bTV.
Източник: sportal.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР