Собственикът на оръжейния завод Емко Емилиян Гебрев, който тези дни

...
Собственикът на оръжейния завод Емко Емилиян Гебрев, който тези дни
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Министърът на икономиката злепоставя кабинета, партията си и задкулисния бизнесмен и депутат

Собственикът на оръжейния цех " Емко " Емилиян Гебрев, който тези дни влезе в конфликт с икономическия министър за собствеността върху различен боен цех - " Дунарит ", съобщи пред Би Ти Ви, че министър Емил Караниколов с опита си да национализира " Дунарит " злепоставя себе си, държавното управление, партията, която го е издигнала и " подмолния човек, който е един добър предприемач и народен представител ".

Гебрев съобщи, че посредством " Емко " е притежател на 99.52% от " Дунарит ", а в персонално качество - на останалите 0.48%. Това събитие е вписано в книгата на акционерите, само че Агенцията по вписванията отказвала да го узакони макар решение на Великотърновския апелативен съд, който й указва да го извърши.

Гебрев заяви, че след банкрута на КТБ е бил поканен да купи и поддържа финансово " Дунарит ", посредством който КТБ е финансирала други сдружения и по този начин предприятието се е оказало огромен дебитор на банката. Припомни, че за договорката посредством нарастване на капитала е получено позволение от Комисията за защита на конкуренцията. В същото време офшорното сдружение " Виафот ", изкупило част от дълга на " Дунарит " към банката, с години му основава спънки.

" Не знам кой стои зад " Виафот ", не съм финансово разузнаване. До ден сегашен никой не е споделил какво сдружение е " Виафот ", министърът на стопанската система би трябвало да даде отговор на въпроса кой стои зад него ", уточни Гебрев. Той напомни думите на министър Караниколов, че " военнопромишления комплекс не може да го вземе ИДИЛ ", до момента в който в неговия случай всичко е транспарантно.

Гебрев повтори, че " Дунарит " не е плащал на " Виафот ", тъй като за вземането претендират синдиците на КТБ и не е желал един и същи дълг да бъде плащан два пъти. След като страната изкупи въпросното взимане, незабавно парите - 50 млн. лева, бяха преведени ", подсети той.

Според Гебрев офанзивите към него са почнали, откакто е станало ясно, че има интерес към " Дунарит ". " От кого ли не, цялата медийна машина, държавната ни администрация, която е подведена () Действащото лице е един министър на стопанската система, разпоредителите несъмнено са други. Но той компрометира партията, която стои зад него (бел. ред. - " Атака " ), и подмолния човек, който е един добър предприемач и народен представител. И всички са злепоставени, компанията пред клиентите ни, българското оръжейно произвеждане, цялата страна ", изреди предприемачът.

Запитан има ли Делян Пеевски ползи в оръжейния бизнес, каквито самият народен представител от Движение за права и свободи отхвърли в изказване, Гебрев отговори: " След като тази компания (Виафот - бел. ред), която споделят че е негова, толкоз доста се бори да придобие контрола, да. Но няма по какъв начин да се потвърди това пожизнено. "

Гебрев заяви още, че през 2015 година е имало опит той, синът му и двама шефове в " Дунарит " да бъдат отровени и че живее втори живот само с помощта на професионализма на лекарите във Военномедицинската академия, които бързо съумели да разпознаят каква е отровата.

Бизнесменът разяснява и повдигнатото от прокуратурата обвиняване против себе си за проведена незаконна група по отношение на придобиването на " Дунарит ". Според него прокурорите са подведени, тъй като договорката е станала транспарантно и след утвърждение на Комисия за защита на конкуренцията и ще отдръпват обвиняванията като вникнат в казуса. Упрекна обаче Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество, която работила във щета на завода.

Гебрев отхвърли да е непосредствен със притежателя на банкрутиралата КТБ Цветан Василев и подозренията за приключване на капитали към Сърбия посредством " Дунарит ". Подчерта, че сдружението е неведнъж проверявано и в случай че е имало източване, нямаше да може неотложно да се разплати с страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Фалитът на КТБ (896)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР