Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде обширна пресконференция,

...
Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде обширна пресконференция,
Коментари Харесай

Крушарски: Ще работя без заплата, за една година ще подготвя човек, който да ме смени

Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде обширна конференция, на която изложи главните си хрумвания в програмата като кандидат-президент на БФС и приказва по настоящите тематики към българския футбол.

„ Аз си мисля, че този Конгрес няма да се организира идващия месец, тъй като има доста правосъдни и процедурни хватки. За това ще прикани всички претенденти да се съберем на едни „ Боянски ливади “ във футбола и да изберем индивида, който да задвижи нещата. Футболът ни би трябвало да тръгне напред. Каня всички претенденти за президентския пост на тази среща “, стартира Крушарски.

„ Аз ще изложа програмата си, останалите претенденти техните. Да забележим кой-къде. Ако имаме допирни точки, да седнем и да се обединим към една фигура. Всички приказваме, обаче нищо не виждаме. Конкретика няма. Плюем се един различен. Това се отразява и в страната, и на открито. Това рефлектира и във външните връзки на БФС “.

„ Най-важното нещо е детско-юношеската школа. Да забележим претендентите кой какво е направил. Първото нещо беше да сложа ред в детско-юношеската школа на Локомотив. Родителите имат по-голямо предпочитание да играят от децата. Те обаче нямат да овикват и да дават ум на треньора. Ще има две-три стадиони през пролетта. Нямам печатница за пари. Направена е поливна система, сондажа, остава единствено хумусния пласт и да се затреви. От Локомотив стартират да излизат фрагменти и това ще го видите скоро. Аз съм почнал и ще го довърша до дъно. Ще проследявам за това дали като президент на футболния съюз или като полусобственик на Локомотив “.

„ Съдийството – един арбитър, с цел да се приготви за тежка борба, му би трябвало време. Защо би трябвало да му поднасям, че на следващия ден ще свири Левски – ЦСКА? Той се тормози и не знае накъде да тръгне. Кажи му един месец авансово да се приготви. Да има време да му се обадят и да го подкокоросат и по-късно да ми се обади на мен. Аз ще се оправям с този, който му е споделил какво да прави “.

„ Националният тим още на втората година ще промени образа си. Материал има, той би трябвало да се отбере и този, който управлява тима, да има сигурност, че той прави цялата пирамида. Всички детско-юношески школи би трябвало да се готвят по метода на треньора на националния тим. Лесни са за изработка тези три неща “.

„ Разговорите с страната. Започнаха да ми се обаждат сътрудниците от другите спортове. Започваме една самодейност, разпратена е до всички тимове. Една самодейност - част от налозите да се разпределят във футбола. Ако се разпределят вярно, в селския тим ще влязат сред 15 и 20 хиляди лв. на година. Това е задачата на държавното подкрепяне. Тези тематики се приказват единствено, само че никой не е тръгнал да ги гони. Имам съмнение за какво. От инспекции и разпитвания не ме е боязън “.

„ Аз ще работя без заплата. Тези, които ще работят под мен, ще са на естествена българска заплата. Драстичните суми просто ще се не помнят. Ако един арбитър не свири като хората, за какво да е богоизбран? Ще го пратя да свири във В групата. Ще видите и нови действия в Локомотив в скоро време “.

„ Ако чужденците не способстват за националния футбол, те не би трябвало да имат поданство. Футболният съюз дава утвърждение. Ако Илиан Илиев ми каже, че му би трябвало Роналдо да играе за националния тим и той е подготвен да го направи, ще застана зад него. Всеки може да стане българин. Който стане българин и има предпочитание да остане тук, не може да му попречиш. Ние взимаме подготвени методологии. Не може да я наложиш. Това би трябвало да се усъвършенства ва локална почва. Българинът най не обича някой да седи на врата му и да го натиска. Треньорът на националния тим е основният фактор “.

„ Най-голямата неточност е самозабравянето. Както футболът е групова игра, по този начин и ръководството е групово. Аз съм групов състезател. Ще приема рецензиите, с цел да не ги дублирам. Ние не обичаме да ни подлагат на критика, тъй като се озлобяваме и ставаме нападателни. Всички споделят, че съм алкохолик. Всяка заран се виждам в огледалото и се чудя за какво всички девойки ме харесват. Най-важното нещо е човек да има лице, да застане и да не се тормози. Няма да ламтя, а ще преценям “.

„ Аз имам диалози с клубове. Аз изяснявам какво ще направя. Не върша социологическо прочуване кой ще ме поддържа. На Конгреса споделям „ Това съм, това е смяната и това ще направя “. Не давам обещание ярко бъдеще, а ред и порядък. Не разпространявам топки и фойеверки. Говоря с клубовете по тематики, които знам, че ги боли. Знам какви са проблемите, тъй че какво да им давам обещание? Ще им осигуря ярко бъдеще и няма да имат проблем.

Ще вземам решение проблемите. Борбата с страната – първият проблем е да се одобри законът за спорта. Има хора, които ще приготвят тези неща и ще ги тропнем по масата. Какво ме облекчава мен, като реша да дам на волейбола 100 лв.? Законът за спорта е от едно време. Аз давам парите на Локомотив, като платя всички налози и каквото остане в моя джоб, мога да го дам на който си желая. Каква е моята привилегия, че давам пари за спорта? Да дойдат всички да се снимат с мен, че съм най-големия. Това го знам “.

„ Ако тези пари, се разпределят вярно, няма да е този цирк. Всички желаеме да сме известни и сме на гребена на вълната, само че не непременно гоним резултати. И гледаме, в случай че може да щипнем отнякъде и да дърпаме. Аз ще работя за реда и порядъка. Който приказва повече от мен, ще го пратим във вашата специалност да написа и да приказва. Ние не си оказваме помощ “.

„ Вицепрезидентът би трябвало да бъде правист. Методистите би трябвало да бъдат футболни хора. Трябва да има финансист и правист, с цел да може да се подготвени законът за спорта, да създадем верни оферти, които да се одобряват, а не да се отхвърлят. За една година ще приготвя човек, който ще ме смени, тъй като подготовка на фрагментите в нашата държана виждаме каква е. Материал няма. Аз ще го карам мандата, само че би трябвало да сготвям кадър. Да продължи идеята “, съобщи Крушарски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР