Собственикът на Левски Наско Сираков даде пресконференция относно бурните събития

...
Собственикът на Левски Наско Сираков даде пресконференция относно бурните събития
Коментари Харесай

Наско Сираков: Не съм пазител на акции, а собственик, Топузаков ще води отбора до края на сезона

Собственикът на Левски Наско Сираков даде конференция по отношение на бурните събития в клуба. Босът на " сините " съобщи, че е извънредно време да се одобри, че той е мажоритарният притежател на " сините ", а не просто държи акциите. Сираков също по този начин изрази разочарованието си, че Станимир Стоилов е напуснал тима поради уволнението на изпълнителният шеф Иво Ивков.
Прочетете още
" Случиха се непредвидени събития в клуба. Станимир Стоилов безусловно ненадейно напусна преди най-важната фаза на шампионата и мача с ЦСКА. С него напусна целият му екип и шефът на ДЮШ. Голям удар, и в най-лошите си мисли не съм си мислил, че това може да се случи. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков. Последно говорихме над един час в понеделник с Мъри. Предложих му в Управителния съвет да вкараме човек от почитателите. Той ме пита присмехулно човек от " Сини сърца " ще вкараш ли? Аз му споделих " не ", че ще е от сдружението ", стартира Сираков.

" За Иво Ивков. Не може човек да е изпълнителен шеф и да се държи надменно с хората, които избавиха клуба. Всичко, което имаме сега нямаше да се случи, в случай че не беше генералния спонсор. Абсолютно недопустимо е да ограничаваш да има някакъв надзор от тяхна страна. Освен това имаше и арогантното отношение и към мен. Дори е имало миг, в който Стоилов го е пращал дами се извини за негово държание. Не мога да държа в надзорния съвет хора, които блокират работата на клуба. Ако Мъри желае да се върне, вратата е отворена за него постоянно. Ако желае, още на следващия ден да води тренировката. С него проблеми персонални нямам. Няма едно решение, което да са взели с изпълнителния шеф и ние с генералният спонсор да сме бламирали. Каквото желаят, сме го изпълнили постоянно. Имало е и решения, които са взимали без да са съветвали с мен, което пък не мисля, че е задоволително ".

" Предложих на Тодор Симов да остане като началник на школата. Той сподели, че се вижда като старши треньор и желае да продължи да се развива в тази посока. Разговарях и с Телкийски, само че не пожелаха да останат. Аз персонално считам, че съм направил всичко за Мъри. Не може да се настройваш против генералния спонсор, откакто не са се намесили в нито едно решение и да пришиваш Даниел Боримиров към тях е несериозно, в случай, че се знае какво той е дал на Левски. Ще ме питате и за 10-те % допускам. Ако някой ми дава от въздуха 20 стотинки, а аз би трябвало да му върна пет, ще го върша постоянно за спасяването на Левски. А в случай че ми дава 20 стотинки и не ми желае нула, ще го направя два пъти дневно ".

" Аз също нямам пояснение по какъв начин за девет месеца се стигна до този разпад. Не мисля, че моментът бе определен тъкмо, а напряко безумно. Не мога да го приема персонално за себе си. След мача за Купата изиграхме два фантастични мача с ПАОК, случи се едно злощастие с Хамрун и отпаднахме. Мисля, че проблемите започнаха преди 2-3 месеца. На срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който беседва повече от два часа с него. Значи ли, че и Мъри е измамник? Имах среща с господин Шолак. Разговарях с него, а по-късно разбрах, че и те са се виждали с него. Аз съм измамник за Юнайтед Груп, а никой различен не е, по този начин ли. Г-н Шолак нямаше нищо срещу да работи с генералния спонсор ".

" Тези въпроси, които ми задавате са позор. Няма подобен случай в международната история. Треньор да си потегля, тъй като си потегля изпълнителния шеф. Поправете ме, в случай че има различен случай. Това е погрешно мислене. Всички условия на Мъри бяха изпълнени. На мен ми се поставя правото да предпочитам изпълнителният шеф, откакто съм заложил името си, с цел да застана начел. Ако Мъри го беше сподели преди година и половина, че желае той да го избира, щях да се съглася, единствено и единствено да пристигна. Той обаче не го е поставял като изискване ".

" Този клуб и досега се ръководи от Ивайло Ивков като изпълнителна власт. Има цялостната независимост да прави каквото си желае. Ще направя одит на всички анекси съглашения, които са подписвани в последната една година и ще го направя незабавно след празниците. Когато пристигнах, имахме единствено една оферта за по един милион на година за пет години и цялостен ексклузивност. Аз намирам спонсор, който дава четири пъти повече и е доста прекрасен, тъй като всичко върви без спънки и лед това стават за един месец неприятни. Въпреки че е наддал доста досега ".

" Защо станаха неприятни споносрите? Защото поддържат Наско Сираков. Те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше. На Сирков да му писне и да подавам акциите на клуба и любимците на " синя " България да ръководят с 10% подарени? Няма да стане. Аз към този момент не съм страж на акциите, а съм мажоритарният притежател, да си го набият в главата, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това е ситуацията.

" Като не си платя членския импорт, ще отпадна от " Левски на левскарите ", а аз нямам никакво желание да го заплащам. Това е мой план, а те от месеци се обръщат против мен. Аз споделих, че желая Левски като си стъпи на краката да стане тим на последователите. А те се изтъпанчват 7 индивида. Айде сиктир отсам ", приключи Сираков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР