Собственикът на имот, намиращ се в зелена площ между блокове

...
Собственикът на имот, намиращ се в зелена площ между блокове
Коментари Харесай

Строителен предприемач в ”Младост” прегради пътя към метростанция

Собственикът на парцел, намиращ се в зелена повърхност сред блокове в столичния квартал ”Младост ” в непосредствена непосредственост до метростанция ”Младост ”1, загради мястото с ограда. Според живущите в квартала това е очевидна проява за неуважение СОС и тяхното към този момент признато решение да бъде спрян градежа.
" Вече достъпът до метрото и булевардът е мощно стеснен. Пътеките, които всички жители употребиха, към този момент са прекратени. По време на ограждането бе унищожено и едно дърво, което даже не е в рамките на парцела. Ама тъй като пречеше на багера, който дълбаеше дупки за колчетата, та го кръцнаха без доста да му мислят ", оповестиха жители във " Facebook ", които разгласиха и фотоси на поставената ограда.

" На 27 юни 2019 година Столичен общински съвет гласоподава единомислещо (отменяйки решение 886 от 20.12.2018 г.) анулация проектите за застрояване, касаещо строителството на улица и обвързвано строителство на 3 здания: хотел, жилищен блок и постройка за публично обслужване пред бл. 73 в Младост 1. Днес 29 юни 2019 година вложителя в лицето на Гергана Симова ( " Джи Ти Строй " ) сложи ограда на поземления си парцел. Ние живущите изрично не одобряваме този израз на насмешка с жителите и институциите и опити посредством мощ да се бранят позиции в ущърб на хората. Заграждайки парцела, се прекратява лесния достъп до метростанция Младост 1, което попречва изключително доста майки с колички, възрастни хора и хора със затруднено напредване. ", сигнализират живеещите в кварпала.

Спорде тях законът е разрешавал на вложителите да загради терена и през миналите години, само че те го вършат точно в този миг, " с цел да показват надменно мощ и че никой не може да ги спре. За разлика от тях ние не желаеме борби и не търсим спор. За нас най-важната стъпка, която сме заявявали на всички наши митинги е: да се резервира зелената повърхност като се обезщетят притежателите на друго място и теренът стане общински с отреждане за озеленяване. Време е Столична община да довърши започнатото и реализира тази нужна за квартал Младост 1 стъпка. ", упорстват борещите се с презастрояването в столицата

Преди кметът Йорданка Фандъкова да предложи анулацията, се проведеха два митинга на живущите в региона, които желаеха столичната администрация да не разрешава вложителят да осъществя концепцията за строителство на хотел, жилищна постройка, а общината да направи нова улица, която да облекчи трафика от бул. " Андрей Сахаров " и бул. " Йерусалим ", само че за сметка на съществуваща зелена повърхност.

Същевременно вложителят отхвърли пред " Актуално ", че желае да строи хотел и упрекна Фандъкова, че прави политика на гърба на компанията. От компанията, чиято шефка е притежател на мястото, считат да се извърнат към съда поради случилото се, откакто в четвъртък обявиха, че имат позволение за градеж на комерсиална постройка, а Столична община е инициирала проект, даващ право на обвързвано застрояване на два урегулирани поземлени парцела пред блок 73 и нова улична регулация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР