Собственикът на футболния клуб Марица Христо Христов категорично отрече отборът

...
Собственикът на футболния клуб Марица Христо Христов категорично отрече отборът
Коментари Харесай

Футболният клуб "Марица" отрича да участвал в уговорени мачове след глобата от БФС

Собственикът на футболния клуб " Марица " Христо Христов изрично отхвърли тимът да взел участие в уговаряне на мачове. Това се случва ден, откакто от Българския футболен съюз (БФС).

Санкцията от 5000 лв. беше наложена след сигнали от Европейската футболна федерация (УЕФА) за подозрения за уговорени мачове. Те са за три срещи от Втора лига - загубата с 1:3 от " Витоша " (Бистрица), с 0:5 от " Лудогорец II " и с 0:2 от " Миньор " (Перник).

" Нито аз, нито някой от футболистите на " Марица " сме взели участие в операция на футболни срещи или резултати. Заставам твърдо зад футболистите на " Марица " и няма да позволи да се петни името им, както и това на клуба ", се споделя в изказване на Христов, представено от Българска телеграфна агенция.

" В актуалния свят, в който е съвременно всичко да се записва и за всяко нещо остава диря, не може да няма информация кой, по кое време, къде и какъв брой е залагал на дадена футболна среща. Нека тази информация да бъде разгласена, в случай че въобще има такава. Разбирам, че БФС са длъжни да реагират щом има отчет от УЕФА, само че мисля че е редно наказания да бъдат налагани, когато има потвърдени нарушавания ".

Той даже изрази предпочитание да спомага на органите.

През 2020 година Христов се кандидатира за президент на БФС. Тогава на конференция, че две години по-рано е " дал пари в брой на член на изпълкома, с цел да се манипулира мач на отбора от Пловдив ".

" Като президент на " Марица " дадох пари в брой на член на изпълкома, с цел да манипулираме футболен резултат. Името на индивида ще оповестя на Конгреса на БФС. Това е доста значимо, не се опасявам, дадох му пари в брой няколко дни преди мача за да се манипулира ", сподели тогава Христов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР