Собственикът на фирма за траурни услуги Георги Енев, обвинен за

...
Собственикът на фирма за траурни услуги Георги Енев, обвинен за
Коментари Харесай

Гробарят Георги Енев остава в ареста

Собственикът на компания за траурни услуги Георги Енев, упрекнат за машинация с фиктивна кремация на умряли, остава в ареста, реши Софийският областен съд.

В претекстовете си съдът се базира на редица показания на очевидци, измежду които и човек, на който Енев е трансферирал компания, написа Dnes.

Прокуратурата счита, че в случай че е на независимост, Енев може да извърши друго закононарушение. Според държавното обвиняване става дума за огромна скица за образуване на противозаконни погребения.

Както Dnes.bg заяви, сигнал за открити гробове в околност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от локален гражданин.

Незаконните погребения са осъществявани край село Клисура, като телата са заравяни на плитко и без ковчег. Мястото се намира покрай гробищен парк, който към този момент не е настоящ.

Преди ден Десислава Петрова от Софийската градска прокуратура заяви, че при огледа на място са открити в плитък гроб тленни остатъци на три лица, а под тях тленни остатъци на още четири лица. За тях няма данни за насилствена гибел.

От прокуратурата обясниха, че услугата за кремация, която е била фиктивна, излизала на околните на умрелите 1000 лв..
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР