Собственикът на Facebook - Meta Platforms - премахна повече от

...
Собственикът на Facebook - Meta Platforms - премахна повече от
Коментари Харесай

Facebook премахна над 500 акаунта, свързани с дезинформация за произхода на COVID-19 |

Собственикът на Фейсбук - Meta Platforms - отстрани повече от 500 акаунта, свързани с онлайн мрежа за дезинформация, основана най-вече в Китай, написа Би Би Си. 

Акаунтите разпространяваха подправен профила на швейцарски биолог - Уилсън Едуардс, който популяризира изказвания, че Съединени американски щати се намесва в опитите да се открие произходът на COVID-19.

Коментарите на Уилсън Едуардс бяха публикувани от китайските държавни медии. От швейцарското посолство обаче обявиха, че е малко евентуално да съществува подобен човек, защото профилът е разкрит две седмици преди първия му пост и има единствено трима другари в мрежата. Също по този начин " няма указател на швейцарски жител с името „ Уилсън Едуардс “ и няма университетски публикации под това име “.

В собствен отчет Meta написаха, че акцията в обществените медии е била „ значително несполучлива “ и е ориентирана към англоговорящата публика в Съединени американски щати и Англия и към китайскоговорящата публика в Тайван, Хонконг и Тибет.

През юли акаунт, представящ се за швейцарски биолог, наименуван Уилсън Едуардс, направи изказвания във Фейсбук и Twitter, че Съединени американски щати оказват напън върху учени от Световната здравна организация, които учат произхода на Covid-19 в опит да вменят произхода на вируса на Китай.

Държавни медии в страната, в това число CGTN, Shanghai Daily и Global Times, цитираха по този начин наречения биолог въз основа на профила му във Фейсбук.

В различен отчет от ноември Meta означиха, че следствието им по въпроса е открило „ връзки с лица в континентален Китай, в това число чиновници на Sichuan Silence Information Technology Co Ltd... и лица, свързани с китайски държавни инфраструктурни компании, основани по целия свят “. Първата публикация на Едуардс е споделена и харесана от подправени сметки във Фейсбук, а по-късно препратена от достоверни консуматори, служители на китайски държавни инфраструктурни компании в над 20 страни.

В отчета е изтъкнато още, че с цел да се прикрие същинската идентичност на " Едуард ", е използван VPN, както и машинно-генерирана фотография на профила. 

Разследването за произхода на ковид е източник на напрежение за Съединени американски щати, Китай и други страни, защото произходът му към момента е неразбираем.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР