Собственикът на Facebook – Meta Platforms – публикува в сряда

...
Собственикът на Facebook – Meta Platforms – публикува в сряда
Коментари Харесай

Meta представи своя изкуствен интелект

Собственикът на Фейсбук – Meta Platforms – разгласява в сряда модел на изкуствен интелект, който съгласно него е най-големият до момента по рода си. Става въпрос за опция за избор на самостоятелни обекти от изображение, дружно с набор от данни за анотации на изображения, написа Reuters.

Изследователският отдел на компанията написа в блога, че неговият Segment Anything Model (SAM) може да разпознава обекти в изображения и видеоклипове даже в случаите, когато не е срещал тези детайли в своето образование.

Използвайки SAM, обектите могат да бъдат определени посредством тракване върху тях или писане на текстови подкани. В една проява писането на думата „ котка “ подтикна инструмента да нарисува кутии към всяка от няколко котки на фотография.

Големите софтуерни компании започнаха да оповестяват шумно своите пробиви в региона на изкуствения разсъдък, откогато поддържаният от Microsoft чатбот ChatGPT се трансформира в сензация през есента, предизвиквайки вълна от вложения и конкуренция за доминиране в пространството.

Meta показа няколко функционалности, които внедряват вида генеративен AI, разпространяван от ChatGPT, който основава чисто ново наличие, вместо просто да разпознава или категоризира данни като различен AI, макар че компанията към момента не е пуснала артикул.

Примерите включват инструмент, който върти сюрреалистични видеоклипове от текстови подкани и различен, който генерира илюстрации на детски книги от прозаичност.

Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг сподели, че включването на такива „ изобретателни помощни средства “ в приложенията на Meta е приоритет тази година.

Meta към този момент употребява вътрешно технология, сходна на SAM, за действия като маркиране на фотоси, модериране на неразрешено наличие и установяване кои изявления да се предлагат на потребителите на Фейсбук и Instagram.

Компанията сподели, че стартирането на SAM ще разшири достъпа до този вид технология.

SAM моделът и наборът от данни ще бъдат налични за евакуиране под некомерсиален лиценз. Потребителите, които качват свои лични изображения към съпътстващ първообраз, би трябвало да се съгласят да го употребяват единствено за проучвателен цели.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР