Собственикът на 500-годишните Кралски пощи прие офертата на чешкия Даниел

...
Собственикът на 500-годишните Кралски пощи прие офертата на чешкия Даниел
Коментари Харесай

Британските кралски пощи отиват в ръцете на чужденец

Собственикът на 500-годишните Кралски пощи одобри офертата на чешкия Даниел Кретински. По този метод се проправя пътя за продажбата на една от най-старите и емблематични институции във Англия на непознат притежател – нещо, което се случва за първи път, написа CNN Business.

International Distribution Services, която има губещата пощенска услуга, съобщи в сряда, че е приела оферта за усвояване на стойност 3.70 паунда на акция (4.69 долара) от EP Group, което прави оценка Британските кралски пощи на 3.57 милиарда паунда (4.6 милиарда долара).

Сделката идва след няколко горещи години за Royal Mail, която беше приватизирана през 2013 година Тя се сблъска с внезапен спад в търсенето на своите услуги и записа загуба от 348 милиона паунда (445 милиона долара) за годината, която завърши на 31 март. Резултатът въпреки всичко е малко по-добър от миналата година, когато загубата беше 419 милиона паунда (536 милиона долара).

Ходът на Кретински идва в сензитивен политически миг, когато Обединеното кралство се приготвя за общите избори на 4 юли. Предложеното усвояване ще бъде предмет на обзор от регулаторите и службите, защото пощите са обект от националната сигурност на страната. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че Лейбъристката партия ще завоюва първите си избори от 2005 година насам и ще смени досегашната администрация, водена от консерваторите.

Лейбъристите към този момент демонстрираха огромен интерес към договорката, която ще има последици за хиляди служащи и за даването на жизненоважна социална услуга.

В писмо до Кретински по-рано този месец Джонатан Рейнолдс, бизнес представител на лейбъристите, прикани EP Group да даде „ чугунени гаранции “, че ще резервира централата на Royal Mail в Обединеното кралство и ще работи в тясно съдействие със синдиката на служащите.

Кралската поща е толкоз английска, колкото е допустимо, а лейбъристите ще подхващат нужните стъпки, с цел да защитят нейната неоспорима еднаквост и място в публичния живот “, написа той в писмото, което разгласява в платформата X.

Кретински натрупа благосъстоянието си с помощта на империята си от европейски енергийни компании, търговци на дребно и футболни клубове. Състоянието му се прави оценка на 7.7 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg и има 27% дял във футболния клуб West Ham United.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР