Собственик на земя от Кънектикът твърди, че върху празния му парцел се строи къща за 1,5 милиона долара след измамна продажба

...
Мъж твърди, че дом на стойност 1,5 милиона долара се
Коментари Харесай

Мъж твърди, че дом на стойност 1,5 милиона долара се строи върху неговия имот във Феърфийлд, Кънектикът, без негово разрешение, след като някой измамно е продал земята на строителен предприемач, според съдебно дело.

Даниел Кенигсберг казва, че той и семейството му отдавна притежават спорния парцел земя – който той е оставил незастроен – и обвинява местен адвокат в измамна продажба на нотариалния акт за земя на Sky Top Partners, местна фирма, според съдебно дело, заведено от името на Кенигсберг миналия месец.

Кенигсберг иска правото на собственост върху земята да му бъде върнато и Sky Top Partners да спре строителството и да „премахне всякакви конструкции и/или материали“ от имота, според делото.

Делото обвинява местния адвокат Антъни Монели, че е използвал фалшиво пълномощно, за да каже, че е адвокат на Кенигсберг и да извърши продажбата на земята.

Кенигсберг казва, че документът носи фалшив подпис на неговия подпис и фалшиво заявява, че живее в Йоханесбург, Южна Африка, въпреки че Кенигсберг никога не е живял там, според делото.

В момента Кенигсбърг живее в Ню Йорк и е израснал в Кънектикът върху парцел земя, граничещ с имота, посочен в делото, се казва в делото.

Когато се свърза със CNN, Монели отказа коментар.

Адвокатът на Sky Top Partners, Джей Лоулър, каза в изявление за CNN, че фирмата не е знаела, че продажбата е била измамна.

„Миналия май моят клиент научи за свой шок и ужас, че д-р Кенигсберг всъщност не му е продал имота. По-скоро трета страна се е представяла за д-р Кенигсберг и – поради невниманието и пренебрежението на различните специалисти по недвижими имоти, участващи в транзакцията – е успяла да изброи, пусне на пазара и продаде имота, без никой да разбере“, каза Лоулър.

Къщата е построена само частично и са инвестирани „стотици хиляди долари“, каза адвокатът.

Домът с четири спални беше обявен за продажба на цена от 1 475 000 долара, според онлайн списък с Coldwell Banker, който впоследствие беше свален.

„Клиентът ми е жертва – също като д-р Кенигсберг“, каза Лоулър.

Лоулър добави, че планира да подаде молба за отхвърляне на много от исковете срещу Sky Top Partners в делото на Kenigsberg. Той също така планира да заведе дело срещу „професионалистите по недвижими имоти, които са улеснили продажбата на имота“.

Полицейското управление на Феърфийлд разследва продажбата на имот, потвърди полицейският лейтенант Майкъл Парис пред CNN. Той отказа да даде повече подробности, позовавайки се на текущото разследване.

Лора Ли и Зенебу Сила от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР