Собственик на рухнала сграда в Айова, която уби 3 души, заведе дело, обвинявайки инженерна компания

...
ДЕЙВЪНПОРТ, Айова (АП) — Собственикът на жилищна сграда в Айова,
Коментари Харесай

ДЕЙВЪНПОРТ, Айова (АП) — Собственикът на жилищна сграда в Айова, която се срути през май, убивайки трима души, заведе дело, в което обвинява инженерна компания за това, че не е предупредила, че сградата е структурно нестабилна и че жителите трябва да бъдат евакуирани.

Собственикът на недвижими имоти Андрю Уолд заведе делото миналата седмица срещу Select Structural Engineering, повече от три месеца след частичното срутване на 28 май сградата в Дейвънпорт, съобщи Quad-City Times в неделя. Трима мъже загинаха, когато едната страна на шестетажната сграда се срути частично и се наложи екипите да ампутират крака на жена, за да я спасят от развалините.

Искът твърди, че Select Structural Engineering не идентифицира риска от срутване , опасността от такова срутване и ремонти, които биха избегнали срутването.

„В нито един момент Select Structural не е изказал мнение, че дефектите в западната стена ще изискват евакуация на сградата“, се казва в делото . „Напротив, Select Structural изрично заяви, че хотел Davenport не е в опасност от срутване и че не е необходима евакуация.“

Select Structural, базирана в Бетендорф, Айова, отказа да коментира сградата колапс.

В понеделник вестникът също така съобщи, че повече от 2000 имейла, публикувани по искане за публични записи, включват един от служител на градския кодекс до самия него. Служителят искаше да документира коментара на свой колега — два дни след колапса — че колегата е предупредил за опасността.

Полицай Том Ван Де Виле пише в имейла на 30 май, че друг служител по прилагането на кода, Антъни Хаут , му показа снимки на външна стена, които според него показват опасността. В имейла Van De Wiele пише: „Той беше разочарован и ми прошепна, че „цялата страна ще падне“.

Van De Wiele пише, че е казал на Haut, че трябва да каже на надзорниците Rich Осуалд ​​или Бет Бринголф. Но другият служител по прилагането на кода отговори: „Имам и Рич ми каза да се отдръпна и да не се тревожа за това.“

Ван Де Виле написа, че иска да „документира това за по-нататък точно в случай.”

Нито един от тези, посочени в имейла, не отговори на искания за коментар от Quad-City Times, а помощник градският прокурор Брайън Хейер каза на вестника, че служителите на града не са упълномощени да отговарят на такива медии запитвания.

Откакто сградата се срути, жителите заведоха няколко съдебни дела с аргумента, че собственикът на сградата, инженерната компания и градските власти са проявили небрежност. Документи, публикувани от града, ясно показват, че всички са знаели, че 116-годишната сграда има структурни проблеми, но инженерната компания каза, че няма „непосредствена заплаха“ за сградата или жителите.

The останките от сградата бяха разчистени през седмиците след срутването и мястото в центъра на града сега е гола земя.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР