Собственик на фирма за търговия със замразена риба в Пловдив

...
Собственик на фирма за търговия със замразена риба в Пловдив
Коментари Харесай

В Пловдив: Бизмесмен заплаши с пистолет служители на фирма, ...

Собственик на компания за търговия със замразена риба в Пловдив полудя и извади револвер против чиновници поради спор за 8 бона. Бил арестуван от полицията, а през вчерашния ден се снабди с дефинитивна присъда.

Бизмесменът зареждал със стока от пловдивските филиали на две компании с еднакъв притежател. Към 2013 година имал насъбрани отговорности към тях в размер на 200 000 лева Въпреки това, сред управленията на двете сдружения имало спогодба за разсрочено погашение на отговорностите, като към всяка поредна сметка се добавяла връхнина от 500 лева, с цел да се стопяват насъбраните отговорности.

На 19 септември същата година последвала нова поръчка от длъжника – изискал за идващия ден 1 звук скумрия, 25 кг изчистена скумрия и 860 кг филе от херинга. Поръчката била на стойност 8218 лева На следващияден чиновниците във филиала на компанията в Пловдив почнали да подготвят поръчката в посочения размер на рампа за товарене. Търговският представител получил позвъняване от централата в София, че предприемачът, поръчал рибата, първо трябвало да заплати, след което стоката да му бъде предоставена. Това била застраховка поради насъбраните досега отговорности. Уведомили предприемача, той поискал да види стоката, след което щял да напрои сумата.

Пристигнал в склада, одобрил рибата и влезнал в офиса да се разплаща. И тук почнал екшъна. Дадените пари, най-вече в банкноти по 100 лева, били преброени от складовия служащ, след което ги заключил в сейф. Бизнесменът излязъл и споделил, че ще се върне по-късно за касовите бележки. Тогава последвало ново позвъняване от София – наредили чиновниците да не товарят рибата, а наброената пачка пари да отиде за стопяването на старите отговорности. Бизнесменът се разлютил. Обяснил, че поръчката е на друга компания и ще му се провали далаверата. Отново поискал да вземе стоката.

След безапелационен отвод, вбесеният мъж дръпнал ризата си и извадил револвер от панталона си. Насочил го към чиновниците и почнал да крещи: „ Давайте си ми парите. Ще ви избия всичките! Ще ви гръмна като кучета! “. Вцепенен от боязън и смут комерсиалният представител споделил на складовия служащ да отвори сейфа и да му даде 8-те бона. Бизнесменът сграбчил парите, прибрал револвера си и се изнесъл. Изключително уплашени, чиновниците подали сигнал на тел. 112. Въоръженият бил арестуван, след това изправен пред съд.

Магистратите от Районния съд в Пловдив го признали за отговорен и му наложили наказване „ пробация “ и среща с пробационен чиновник два пъти седмично за година и половина. Бизнесменът обжалвал. Вчера Окръжният съд понижил наказването на 9 месеца, като решението е дефинитивно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР